forrás: pinterest
Élet

Forradalmi felfedezés: Megvan az Alzheimer kór ellenszere?

Megosztom:

Mégis van rá gyógymód.

Megmenthető a memóriánk

Az Alzheimer kór az egyik leggyakoribb betegség a világon, mely gyógyíthatatlan és lassan viszi el az ember agyát. Általában az idősebbeknél jelentkezik, mint egyfajta kóros demencia, de előfordul, hogy akár már fiatalabb, akár 30 éves korban jelentkeznek a első tünetei. Viszont lehetséges, hogy kifejlesztették rá az ellenszert?

Csak az USÁ-ban több, mint 5 millióan szenvednek ebben a kórban. Amerikai kutatók bejelentették, hogy kifejlesztettek egy olyan szert, ami képes drasztikusan lecsökkenteni az Alzheimer folyamatát. A borzalmas betegség közben egyre inkább elfelejtünk mindent, először rövidtávú memóriánk romlik, majd a hosszútávú is, végül már a szeretteinket sem ismerjük fel. Így, a lecsökkentett idejű romlási folyamat nagyon jó hír!

Aduhelm

A szer Aduhelm néven lesz a piacon, és átlagban 4 hetente egyszer kell majd beadatni a betegnek. A költségei 4,312 dollár/kezelés körül fognak mozogni, azaz olyan 56 000 dollár/év körüli összegre számíthatnak azok akik igénybe vennék.

20 éve nem történt ilyen nagy volumenű áttörés az egészségkutatás területén, és ezzel tényleg több millió ember életén segíthetnek a világon. Nemrég Tony Bennett, világhírű jazz énekesről is kiderült, hogy Alzheimer kórral küzd.

Forrás: USA Today

Megosztom: