Egyéb

Beperelték a pornóoldalak királyát

Megosztom:

Óriási botrány zajlik a vádak miatt.

Vége a Pornhubnak?

Áll a bál a Pornhub körül. Az egyik legismertebb pornóoldalt több, mint 30 nő perelte be, mert állításuk szerint a platform rendszeresen közöl olyan videókat is, amik kiskorúak szexuális molesztálását mutatják be, erőszakot vagy szimplán csak olyan szexet, ahol az egyik fél nem egyezett bele a videóba. Állításuk szerint az oldal az emberkereskedelemtől sem riad vissza, de a Pornhub tagadja a vádakat.

Az ügyvéd sincs jó véleménnyel

Márpedig ezek nagyon súlyos vádak. Az oldal anyacége a MindGeek, a világ egyik legnagyobb online cége ami több, mint 100 pornóoldalt üzemeltet. Átlagban 3,5 billiós a videóik nézettsége havonta, amiből nekik szép bevételük jön. Az ügyben a felpereseket képviselő ügyvéd Michael Bowe, a következőket mondta a pornóiparról.:

“Az online pornóipar úgy működik, mint egy ósdi vörös lámpás negyed, ahol mindenki tudja, hogy vannak szabályok és mik a szabályok, mégsem tartják be őket.”

A nők többsége akik keresettel fordultak a bíróság felé az oldal ellen, bennfentes dolgokat tud a működéséről és sokuknak az életét is tönkretette, akár egy videójával is. Az oldalra eddig ugyanis lehetett feltölteni szabadon videókat, amire sok esetben nem is ad engedélyt az azon videón szexuális tevékenységben résztvevő fél egyike.

Az oldal az eset óta megváltoztatta a szabályait, és már nem lehet letölteni onnan videót, és feltölteni is csak hivatalosan regisztrált tagoknak lehet. A Pornhub nevetségesnek tartja az emberkereskedelem vádját és a többi vádat is tagadja.

Forrás: CNN

Megosztom: