Szórakozás

Így lett büszke szuperhősnő Scarlett Johansson a szexista ábrázolásból

Megosztom:

Túl szexualizálták a karaktert korábban.

Ma már nem szívesen néz vissza

A Fekete Özvegy hosszú várakozás után úgy tűnik, hogy 2021. július 9-én kerül a mozikba (valamint a Disney+-ra egyidejűleg). Így nem meglepő, hogy sorra készülnek az interjúk a Scarlett Johanssonnal, a Collidernek az MCU-ban betöltött szerepéről mesélt.

A karaktere az Vasember 2-ben debütált, és most visszanézve már nagyon nem tartja helyesnek azt az ábrázolás módot.

“Úgy értem, visszatekint a Vasember 2-re, bár nagyon szórakoztató volt, és sok remek pillanat volt benne, a karakter annyira túl szexualizált volt, tudod? Tényleg úgy beszéltek róla, mintha egy darab hús lenne, mint egy birtok vagy egy dolog, vagy bármi más – mint egy darab hús, tényleg. És Tony [Stark, akit Robert Downey Jr. alakít] az egyik jelenetben még valami ilyesmire is hivatkozik.„

Húsdarab

“Egy ponton [Tony] húsdarabnak nevezi, és talán abban az időben ezt valójában bóknak éreztem” – mondta. Majd hozzátette a karaktere a szexualitását az „érzés eszközeként” és taktikaként használja a körülötte lévő emberek manipulálására. Miután 2010 óta játszotta ezt a szerepet, Johansson megjegyezte, hogy a Bosszúállók: Végjátékban az utolsó áldozati tettét „hihetetlenül erősnek” érezte.

„Most az emberek, a fiatal lányok, sokkal pozitívabb üzenetet kapnak, de hihetetlen volt, hogy részese lehettem ennek a váltásnak, végigmehettem ezen, és a részese lehettem annak a régi történetnek, de előre is léphettem. Fejlődünk. Szerintem ez nagyon klassz” – mondta arról, hogy hogyan látja most a karakterét.

Mi már nagyon várjuk a filmet, ti hogy vagytok vele?

Forrás: Collider

Megosztom: