Színes

A Down-szindrómás pompomlányt kihagyták az évkönyvből

Megosztom:

Szándékosan másik képet használtak.

Pedig a fotózásra meghívták

Egy Down-szindrómás amerikai tinédzser családja hálás a támogatásárt, amit a barátoktól és a közösségtől kaptak, miután lehagyták a lányukat mazsorett csapatképéről az évkönyvben.

A 14 éves Morgyn Arnold a utah-i Shoreline Junior High School pompom csapatának tagja – mondta az apja, Jeffrey Arnold a CNN-nek. Egy fotót készítettek a csapatról, amin az első sor közepén ült. Amikor megkapta az évkönyvét az év utolsó napján, rájött, hogy egy másik fotót használtak, amin nem szerepelt. “Bejött, és megmutatta nekem. >>Nem vagyok itt, de ezek a barátaim, és szeretem őket<< – mesélte az apa.

Forrás: CNN

Az iskola körzete közleményben kért bocsánatot: “Mélységesen elszomorít minket az elkövetett hiba. Folyamatosan vizsgáljuk, hogy mi és miért történt. Bocsánatot kérünk a családtól, és őszintén elnézést kérünk másoktól, akiket ez a hiba érint”- áll a közleményben.

Arnold elmondta, hogy az évkönyv megjelenése óta pozitív visszajelzéseket kapott az iskola tisztviselőitől, és reméli, hogy tudnak lépéseket tenni annak a biztosítására, hogy ez Morgynnal vagy más gyerekkel ne forduljon elő újra. Nem akar ujjal mutogatni vagy arról beszélni, hogy ki a felelős.

Gyűlölködő megjegyzéseket kaptak

A pompomlányoknak és családtagjaiknak “rosszindulatú gyűlöletet és undorító megjegyzéseket” kellett elviselniük a közösségi médiában, és arra kéri az embereket, hogy álljanak le. “A lányok, a pompomlányok szeretete nagyon jól mutatja, hogy Morgyn barátai voltak, befogadták őt és továbbra is itt vannak neki, és ugyanolyan csalódottak, hogy ezt látták” – mondta Arnold.

Morgyn jövőre visszatér az iskola kilencedik osztályába, de nem tudni, hogy részt vesz-e a mazsorettben.

Forrás: CNN

Forrás: CNN

Megosztom: