Egyéb

Ezért oké a kisdolgokról is beszélni Istennel

Megosztom:

Nem zavarjuk!

Istenhez imádkozni nem könnyű

Ha valaki hívő egyértelműnek tűnik, hogy olyan kérdésekben forduljon Istenhez, amire nehezen talál választ, vagy csak szimplán nem egyszerű lépés az életlében. Mint egy házasság felbontása, imádkozás a gyerekeiért, akik úgy érzi, hogy nem jó úton járnak, stb. Felnőtt, nagy dolgokért imádkozni normális, de mi a helyzet a kisebb kérdésekkel? Akciók, amikor vásárolni kell menni, parkolóhelyért imádkozni, vagy csak több energiáért a gyerekekhez vagy a munkatársakhoz, főnökhöz. Ez is teljesen normális.

“Nagyon jó volt számunkra a mindennapi dolgokról szóló imák meghallgatása és, hogy a részesei voltunk. Ez sokkal valóságosabbá és relatívabbá tette az Istennel való beszélgetést, nem pedig olyasmivé, amit ijesztő, bonyolult vagy amit nehéz csinálni.” – mondta Jodie Berndt írónő.

Az apró dolgokért való imádkozás felnyitja a szemünket az Isten által mindennap nyújtott „hétköznapi” áldásokra. 

Az apró dolgokhoz mit szól?

“Később azonban elgondolkodtam, vajon rendben van-e Istennel beszélgetni az élet apróságairól?” – folytatja az írónő, aki vallásos előadásokat is tart. “Az egyik főiskolai tanárom figyelmeztetett, hogy >>sokat beszélek, de soha nem mondok semmit<<. Nem akartam, hogy Isten ugyanebben a megvilágításban lásson. Tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek van ilyen fenntartása; az igazat megvallva, az egyik legfőbb imádsági akadály, amit az emberektől hallok, az, hogy nem akarják zavarni Istent a szükségleteikkel és az aggodalmaikkal, amikor olyan nagy dolgokra kell figyelnie, mint a szegénység, a társadalmi igazságosság és a világjárvány. Önző érzés, mondják, hogy a saját életükre koncentrálnak.”

“Mivel nem tudtam, mit kell még tennem, megkérdeztem Istent – folytatta. “Tudom, hogy az emberek számtalan módon >>hallják<< beszélni őt, de számomra az a legkönnyebb és legmegbízhatóbb módszer, amit találtam, ha a Bibliában keresem. És bizony, íme, amit olvastam:  Az Úr irányítja az istenfélők lépéseit. Életük minden részletében örömet szerez.

Minden részlet. Új nadrág vagy parkolóhely, Istennek nagyon tetszik, amikor minden szükségünkkel hozzá fordulunk! 

Forrás: Fox News

Megosztom: