Odaát

Mikor kezdődött az UFO őrület?

Megosztom:

Az UFO-megfigyelések iránti érdeklődés, különösen a amerikai katonaság részéről, nem új keletű.

Így indult az egész

2007-ben az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma csendben létrehozta az Advanced Aerospace Threat Identification Programot az UFO-észlelések kivizsgálására. A titkos, 22 millió dolláros kezdeményezést 2012-ben leállították, és a The New York Times által közzétett, a programról készített jelentést követően 2017 decemberében először ismerték el. 

2019-ben a haditengerészet új iránymutatásokat állított össze a pilóták számára az „azonosítatlan repülőtárgyak” bejelentésére, ezzel pedig hivatalossá tették az ilyen típusú titokzatos észlelések kivizsgálásának folyamatát. 

Mi az az UFO?

Míg az UFO-k a popkultúrában gyakran szinonimái az „idegeneknek”, a megjelölés nem feltétlenül a földönkívüliekre utal. Ide tartozik egyszerűen minden olyan tárgy, ami nem sorolható az ismert repülőgépek közé. A haditengerészet pilótái által jelentett UFO-észlelések közül több olyan szokatlan alakú tárgy volt, amik nagy sebességgel repültek, gyakran úgy manővereztek, hogy elkápráztatták a repüléstechnikai szakembereket.

Azonban a Pentagon jórészt azért érdeklődik az UFO-k iránt, mert veszélyt jelenthetnek a nemzetbiztonságra. Ryan Graves hadnagy, a haditengerészet egykori pilótája elmondta, hogy a kiképző repüléseken résztvevő pilóták megmagyarázhatatlan jelenségeket láttak.

“Őszintén szólva aggódom” – mondta Graves. – “Tudod, ha ezek egy másik ország taktikai sugárhajtóművei lennének, az hatalmas probléma lenne. De mivel kissé másképp néznek ki, nem vagyunk hajlandók valóban a szembenézni a problémával. Örülünk, hogy figyelmen kívül hagyhatjuk azt a tényt, hogy ezek odakint vannak, és mindennap figyelnek minket.”

“Függetlenül attól, hogy az UFO-megfigyelések a külföldi ellenfelek fejlett technológiájának eredményeként jöttek létre, vagy ha furcsább, túlvilági eredetűek, a kormánytisztviselőknek tényekkel kell rendelkezniük” – mondta Luis Elizondo, volt hírszerző tiszt, az Advanced Aerospace Threat Identification volt igazgatója.

“Feladatuk, hogy mindig az Egyesült Államok és az amerikai emberek érdekét szolgáló módon cselekedjenek” – mondta Elizondo az NBC News-nak. “Ez a téma nem különbözik más nemzetbiztonsági kérdésektől, és szorgalmasaknak, megfontoltaknak és ébereknek kell maradnunk.”

Forrás: NBC News

Megosztom: