Színes

Élelmiszerhiány várható a briteknél?

Megosztom:

Komoly problémák jöhetnek az ellátásban.

Kevés a munkaerő

A Brexit utáni toborzási válság alakult ki a gyümölcsszedőket és a fuvarozókat is magában foglaló pozíciókban. A vásárlók már nehezen tudják beszerezni olyan élelmiszereket, mint például a konzerv paradicsom, és a szakértők figyelmeztetnek, hogy a dolgok „elkerülhetetlenül” romlani fognak – írja a Metro.

A nyáron a szabadságokat igénybe vevő alkalmazottak is súlyosbítani fogják a problémát. A jelentések szerint a legsúlyosabban érintett ágazatok óriási béremeléseket és egyéb ösztönzőket kínálnak, de így is csak hetekre vannak attól, hogy csökkenteniük kelljen a szállítást.

A Brexit és a pandémia az oka

Munkavállalók ezrei hagyták el az Egyesült Királyságot a Brexit és a járvány miatt, és az országba belépő szakképzetlen munkavállalók új korlátozásai miatt nehezebb betölteni az üres állásokat. Májusban rekord 900 000 betöltetlen hely volt, a feldolgozóipar és a fuvarozás különösen súlyosan érintett.

Shane Brennan, a Cold Chain Federation logisztikai cég vezérigazgatója elmondta: “Bárhová nézünk az ellátási láncban, problémák vannak. Az élelmiszereket már nem elég gyorsan juttatják el a szupermarketekbe, és ez nemcsak a logisztika, hanem a termelés hiánya miatt van.”

Megosztom: