Színes

Arra kérték a szülő nőt, hogy vegye fel a maszkot

Megosztom:

Még a szülés alatt is viselni kell.

Maszkban kell szülni

A pandémia alatt a legtöbb helyen, főleg a zárt terekben kötelező volt a maszk használata, egy időben még az utcán is. Sokan talán bele se gondolunk, de sokszor még a szülő nőket is maszk viselésére kötelezték.

A Pregnant Then Screwed jótékonysági szervezet nemrégiben készített tanulmánya megállapította, hogy minden ötödik nő, kénytelen volt tavaly arcmaszkot viselni a vajúdása közben.

Így járt egy ikrekkel terhes nő is, akinél korábban indult be a szülés. Amikor megérkezett a kórházba, kapott egy maszkot, azzal az utasítással, hogy bárki belép a szobájába, vegye fel. “Megkezdődtek az összehúzódásaim, és megpróbáltam fedett orrral és szájjal lélegezni – különösen nehéz volt, mivel a kórházban olyan meleg volt. Forró leheletem csapdába esett a maszkban, már kellemetlen hőmérsékletű volt, szinte elviselhetetlen” – olvasható a Metro cikkében.

Ekkor még úgy volt vele, hogy gyorsan túl lesz rajta, ezt a rövid időt pedig kibírja maszkban. De a dolgok nem úgy alakultak, ahogy szerette volna, 24 órával később még mindig nem szült meg.

“Nem csoda, hogy a dolgok olyan lassan haladtak – a szülés élménye megterhelő volt, a maszk viselése pedig olyan kényelmetlen, hogy csak kétségbeesetten vágytam rá, hogy megkapjam a babámat és hazamenjek. A stressz és az adrenalin közismerten megzavarják a vajúdást” – panaszkodott a kismama.

Szörnyű, fullasztó forróság

Másnap reggel azt mondták neki, hogy kezdjen el nyomni. Már 48 órája viselte a maszkot folyamatosan, és alig aludt. “Gyorsan nagyon melegem lett – főleg fedett arccal -, így automatikusan lehúztam a maszkot. A megkönnyebbülés azonban rövid volt, mivel egy szülésznő visszatette az arcomra, és azt mondták, hogy ott kell maradnia. Megdöbbentem – eszembe sem jutott, hogy fedett orral és szájjal kell átélnem a vajúdás fizikai megterhelését.”

Végül 40 perc alatt szülte meg az ikreit, de végig csak a szörnyű, fullasztó hőséget érezte.

Forrás: Metro

Megosztom: