Élet

Szivárog az olaj a nemzeti parkokban

Megosztom:

Az USA parkjai bajban vannak.

Számtalan ilyen hely szennyezi a levegőt

Amerika gyönyörű nemzeti parkjait számtalan olajat és benzint tartalmazó elhagyatott kút szennyezi be. De a nagyobbik baj, hogy ezekből pedig metán szivárog a levegőbe. :O

Az is gyakran előfordul sajnos, hogy ezek a szennyező anyagok a helyi vizekbe folynak le. A rengeteg kút régi tulajdonosai már nem élnek vagy nem ismert a kilétük, ezért ezek tulajdonjogság nélküli, teljességgel elhanyagolt pontok a nemzeti parkokban. A levegőbe szivárgó metán pedig az üvegház effektusnak sem tesz jót, és károsítja a bolygónk légkörét, így ezekben a kutakban sürgős cselekvésre lenne szükség.

USA szerte rengeteg

Mindössze 60%-a keletkezik a metánnak az emberi tevékenységek következtében, a többi, a természet által kreált anyag. Szerencsére sikerült többé-kevésbé feltérképezni, hogy hol találhatóak ezek az elhagyatott kutak és mely parkokban. Nebraskától Kentucky-ig szinte mindenhol találtak ilyen metánszivárgó helyeket.

A helyzet sürgőssé vált és azonnali intézkedéseken dolgoznak ezekkel a helyekkel kapcsolatban a szakemberek. Biden elnök pedig 16 billió Dollárt szán ezeknek a kutaknak és elhagyatott bányáknak a helyrerakására és karbantartására, és ha kell, elpusztítására is és jelenleg is tárgyalások folynak, olajtársaságokkal való közös megegyezésekről.

. Forrás: Independent

Megosztom:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.