forrás: pinterest
Egyéb

Az extrém hőség már a sportolókat is megviseli

Megosztom:

Az USÁ-ban is tombol a forróság.

El kellett halasztani a versenyeket

Nem csak nálunk, de az egész világon olyan extrém hőség tombol mostanság, hogy az már egyre több embert megvisel. Az USA-beli Oregon államban is rekordforróságú hőmérsékletet mértek és ez már a sportolókat is megviseli.

Több sportoló is elájult a melegben, miközben az olimpiai atlétika gyakorló pályán edzett. A gerelyhajításban profi Taliyah Brooks, olyan rosszul lett a forróságtól, hogy tolószékben tolták ki a pályáról, annyira legyengült. Később visszament a pályára, de nem engedték neki, hogy versenyezzen.

Megviselte a meleg a sportolót

Több versenyt is el kellett halasztani mert a sportolók egyszerűen nem tudták hozni a 100%-ot a melegtől. De nem csak a versenyzők készültek ki a hőségtől, hanem a közönség egy része és a drukkerek is.

Több sportesemény is módosult

Idahoban szintén voltak következményei a forróságnak. A Coeur d’ Alene nevű versenyen is többen rosszul lettek és a verseny kezdési időpontját is későbbre tolták. Olyan sportágak szerepeltek a repertoárban mint, úszás, maratonfutás és kerékpározás, így valóban szükségszerű is volt a hőségre való tekintettel az elhalasztás. A hidratáló állomásokon a sportolóknak jég volt kirakva, és lehűtött törülközők várták őket.

Ezek után kíváncsiak vagyunk, hogy a Tokiói olimpián hogyan fognak versenyezni majd a sportolók, ha ilyen hőség marad?

Forrás: Fox News

Megosztom: