Egyéb

A drog és szex miatt érkező turistákat nem látják többé szívesen Amszterdamban

Megosztom:

Van, ami már nekik is sok.

Kellemetlen látogatók

A holland főváros híres a kábítószer és a prostituáltak iránti elfogadásról, ami régóta vonzza a turistákat. De koronavírus járvány kiürítette az utcákat, és a helyiek megízlelték a friss levegőt. Igazság szerint évek óta küzdenek a turisták okozta túlzott zajjal, szemeteléssel és az utcán vizeléssel.

Bár tudják, hogy szükségük van a turistákra, nem szeretnék, hogy újra elfajuljon a helyzet. Elkezdődött egy kampány, amiben azt üzeni Hollandia, hogy várja az ideutazókat, de akik az alkohol- vagy kábítószerfogyasztás miatt jönnének, legénybúcsút vagy egyéb óriási bulikat tartanának, azok inkább maradjanak távol.

“Nem akarunk visszatérni a világjárvány előtt látottakhoz, ahol a Vörös Lámpás Negyedben és a város szórakoztató területein hatalmas tömeg okozott kellemetlenséget a lakók számára” – olvasható a városi tanács közleményében. “Az Amszterdamot és az amszterdami embereket tisztelő látogatókat mindig is szívesen láttuk, és természetesen ez így is marad.”

Az online kampány célja, hogy “ösztönözze a kívánt magatartást” a turisták körében – mondja Geerte Udo, a város promóciós ügynökségének ügyvezetője. Szerinte az üzenet egyszerű: “kérem, igyál bent, használj piszoárt és legyél csendes”. Jelenleg a 18–34 éves brit férfiakat célozzák meg, de az elkövetkező hónapokban más országokra is ki akarják terjeszteni.

2019-ben mintegy 20 millió turista látogatta meg a holland fővárost, 70%-uk a szomszédos országokból, Németországból, Belgiumból, valamint az Egyesült Királyságból érkezett.

Máshol is elegük van a turistákból

Nem Amszterdam az egyetlen város, ami küzd a turistákkal. Még a jól viselkedő látogatók is problémásak lehetnek, ha túl sokan vannak. 

Firenze nemrégiben elindított egy új kezdeményezést, aminek a célja az olasz városba beáramló hatalmas tömeg eloszlatása. A tisztviselők az “Uffizi Diffusi” projekt részeként számos kulcsfontosságú darabot küldtek környező vidéki múzeumokba, hogy a látogatók figyelmét egyéb területekre vezessék.

Forrás: CNN

Megosztom: