Forrás: Pinterest
Színes

Betört hozzájuk egy elefánt, és lenyúlt egy csomag rizst

Megosztom:

Az elefántok mérföldekről kiszagolják az ételt, és a fal sem állítja meg őket.

Meglepő látogatójuk volt az éjjel

A hatalmas állat vasárnap hajnali 2 órakor tört be egy család konyhájába a dél-thaiföldi Hua Hinben. Rachadawan Phungprasopporn és férje felébredt a zajra, és rohantak, hogy megnézzék, mi történt.

Ezután meglátták, ahogy az órási elefánt az ormányával turkál a szekrényben. Még egy zacskó rizst is felvett, amit azonnal a szájába tömött. Végül a párnak sikerült elűznie az állatot, ami a közeli erdőbe menekült.

Fotó: ViralPress

„Ez az elefánt már jól ismert a környéken, mert sok huncutságot okoz. Körülbelül két hónappal ezelőtt eljött a házhoz, és körülnézett, de akkor nem rongált meg semmit.” – mondták.

A fal javítása körülbelül 50 000 bahtba (471 ezer forintba) kerül a családnak.

Fotó: ViralPress

Egyre több a konfliktus az állatok és az emberek között

Becslések szerint Thaiföldön 2000 ázsiai elefánt él a vadonban, de gyakran konfliktus alakul ki, amikor az utakon és a falvakban érintkeznek emberekkel. A szakértők úgy vélik, hogy az állatok viselkedése megváltozott, reagálva arra, hogy az élelmiszer könnyen elérhető az emberi településeken.

Supanya Csengsuta, a természetvédelmi tiszt azt mondta: „A helyzet legvalószínűbb magyarázata az, hogy az elefánt érezte az étel szagát és meg akarta enni. Nem azért, mert különösebben éhes volt, mivel a dzsungelben az étel változatlanul elérhető a számukra.”

Fotó: ViralPress
Fotó: ViralPress

Forrás: Metro

Megosztom: