Egyéb

Csoki reggelire? Nem fogod elhinni a hatását

Megosztom:

A kutatók szerint a reggeli órákban elfogyasztott nagy mennyiségű csokoládé segíthet a zsírégetésben.

Éppen hogy jót tesz

Ha a csokoládéval kezded a napod, vagy akár lefekvés előtt eszel egy kicsit, akkor nincsenek súlyos hatásai az elhízásra, mint ahogy gondolnád. Egy új tanulmányban megfigyelték a tejcsokoládé hatását a menopauza utáni nőknél.

A tanulmány 19 posztmenopauzás nőt elemzett, akik részt vettek egy randomizált, kontrollált keresztezett vizsgálatban. A nők 100 g tejcsokoládét fogyasztottak el az ébredéstől számított egy órán belül, vagy lefekvés előtt egy órán belül. A kutatók a súlygyarapodást és egyéb változásokat hasonlították össze olyan nőkével, akik nem fogyasztottak csokoládét.

Végül arra jutottak, hogy a reggeli vagy éjszakai csokoládéfogyasztás nem vezetett súlygyarapodáshoz, és hogy a csokoládé fogyasztása reggel vagy este befolyásolhatja az éhséget és az étvágyat, a mikrobiom összetételét, az alvást és még több mindent. Azt is megállapították, hogy a reggeli órákban alkalmazott nagy mennyiségű csokoládé valóban segíthet a zsírégetésben és csökkentheti a vércukorszintet. Az éjszakai csokoládéfogyasztás a következő reggel anyagcseréjét is megváltoztathatja.

A szerzők elismerték, hogy tanulmányuk a posztmenopauzás nők egy kis csoportjára korlátozódott, de szerintük további férfiak és fiatal nők bevonásával végzett vizsgálatok megerősítik majd az eredményeket.

Forrás: Fox News

Megosztom: