Egyéb

Így utazhatsz Mallorcára és Ibizára

Megosztom:

Spanyolország szívesen várja az Európai Unió területén élőket, így a magyarokat is. A beutazás előtt csupán egy formanyomtatványt kell kitölteni, más feladatod nincs is.

Igazolás az oltásról

Muszáj igazolást vinni, hogy a WHO vagy az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) által engedélyezett vakcinával oltottak be. (Ezért jelenleg a Szputnyik V-vel nem lehetséges az utazás.) Az igazolást a vakcina utolsó dózisának beadása utáni 14. naptól fogadják el.

A magyar kormány által kiküldött plasztikkártya nem elegendő, mivel nem tartalmaz minden szükséges adatot. Ezek a beoltott neve, a beoltás dátuma: megjelölve az utolsó dózis beadásának dátumát, a vakcina típusa, a beadott dózisok száma, a kiállító ország, és az igazolást kiállító szervezet neve.

Teszttel is lehet utazni

Ha nem oltottak be, vagy nem megfelelő vakcinával, akkor sem kell más útirány felé nézned, mert teszttel is lehet utazni. 48 órán belül kiállított negatív eredményre lesz szükséged.

De 180 napig akkor is beutazhatsz, ha igazolni tudod, hogy átestél a fertőzésen.

Valamennyi igazolást spanyolul, angolul, franciául vagy németül fogadnak el. Ha ezektől eltérő nyelven íródott, akkor hiteles spanyol fordítást is be kell szerezned mellé. Ellenőrizni fogják a gépre való felszálláskor, és a megérkezés után is.

Milyen szabályok vannak Spanyolországban?

Az arcmaszkok kötelezőek a fedett terekben, így a tömegközlekedésen is. A bárok, éttermek korlátozottan működnek, és hajnali 2-kor bezárnak. Valamint kérik a rendszeres kézmosást, és a távolságtartást is.

Forrás: Konzuli Szolgálat, Metro

Megosztom: