forrás: bbc
Egyéb

Megérkezett a világ első repülő autója

Megosztom:

Óriási piacot jósolnak neki.

A jövő már a jelen?

A jövő már a valóság? Vagy a valóság már a jövő? Mindegy is, a lényeg, hogy ha látná ezt a Vissza a jövőbe dokija, tuti elismerően bólogatna! Ugyanis megérkezett a világ első repülő kocsija.

Na jó, pontosítsunk. Gyakorlatilag ez egy repülőgép, ami úgy néz ki mint egy autó. Azért nem nevezhető sima kocsinak, mert mégis csak vannak szárnyai, és addig a kommentelő szerint hivtalosan is repülőgép. Na de a lényeg, hogy elég menő azért. A gépet most tesztelték és egy 35 perces repülőút során nézték meg, hogy működőképes-e. Az útvonal a szlovákiai nitrai és a bratislavai repülőterek között zajlott.

Átmenet az autó és a repülő közt

A hibrid prototípus nemes egyszerűséggel csak az AirCar nevet kapta ,egy BMW motorral van felszerelve és benzinnel működik. Alkotója Stefan Klein professzor, azt nyilatkozta, hogy a masinát úgy tervezte, hogy akár 8200 láb magasan is tudjon szállni és 1000km-es sebességgel és egyelőre 2 ember szállítására alkalmas. Leszállásához leszállópálya szükséges. A kocsi egyébként képes arra, hogy behúzza a szárnyait, és akkor sima autóként is lehet használni az úton, amihez mindössze 2 perc és 15 mp kell neki.

A repülő autó a tudósok szerint és a nagy cégek befektetői szerint is,int pl a Morgan Stanleyszerint is, maga a jövő és óriási piaca lesz, amire már előrendelések is vannak, főleg az USÁ-ban.

Forrás: BBC

Megosztom: