forrás: pinterest
Élet

Miért döntenek a felmondás mellett egyre többen?

Megosztom:

A pandémia felnyitotta a szemeket?

Fontos a kölcsönös megbecsülés

A pandémia miatt teljesen megváltozott a munkaerőpiac. Az eddig megszokott, betonbiztos állások is bizonytalanná váltak sok esetben,míg voltak olyan munkák is amik eddig nem voltak nagyon népszerűek, a pandémia mégis rájuk vetette a fényt.

A munkaerőpiac többsége 2 jelentős lábon áll, a munkáltatón és az alkalmazotton. De egyre több alkalmazott dönt a munkahelye elhagyása mellett és a bizonytalanságtól felbuzdulva bátrabban mernek az álmaikba is belevágni. A fő ok a tömeges felmondásra egyébként a munkáltatójuk hozzáállása. Sokan a pandémia alatt jöttek rá, hogy a jelenlegi munkahelyük nem támogatja őket eléggé. Sem anyagilag, sem emberileg és emiatt rosszul érzik magukat, de ahelyett, hogy lehetőséget biztosítana a munkahelyük nekik, hogy feltöltődhessenek, csak túlóráztatják őket. Ez a jelenség sajnos kiemelkedően igaz a szolgáltatóiparra, ahol az utóbbi időben ugyan elkezdődött egy változás és a kétkezi munkásokat is egyre jobban megbecsülik, de még talán mindig a szellemi munkát végzőekkel bánnak előnyösebben.

Megújulni tudni kell

Azok a munkahelyek, amik a pandémia alatt nem találtak ki új stratégiát baj esetén, megbuktak. Azok a munkavállalók akik az egész vírushelyzet és a megváltozott világ miatt is eleve frusztráltnak érezték magukat, és erre még dobott egy lapáttal a főnökük rossz természete és a lenézettség érzése, felmondtak.

A munkáltatóknak lassan rá kéne jönniük, hogy mindenki egymásért van, és egyedül senki nem lehet király. A jó csapatszellem, a támogatás, az emberség, és az anyagi megbecsülés is fontos, mert így kiváló szakembereket és munkaerőt veszítenek el, ami hosszú távon egyik félnek sem jó.

Forrás: BBC

Megosztom: