forrás: Metro
Élet

A macskák jelentős része Covid hordozó lehet

Megosztom:

Ha betegek vagyunk, ne érintkezzünk házi kedvencünkkel.

Oda-vissza fertőzhet tudósok szerint

Nem kell megijedni, nem arról van szó, hogy a cicák veszélyesek lennének. Viszont kutatások kimutatták, hogy a kutyáknál és macskáknál a legnagyobb az esélye, hogy a vírust hordozhatják, ami az emberről került rájuk, azonban rájuk nézve nem veszélyes.

Különösen nagy a fertőzésveszély ha egy hálóban alszunk a házi kedvencünkkel, mondják holland tudósok. Kimutatták, hogy a macskáknál kétharmada hajlamos a fertőzésre, míg a kutyáknál 43%.

No kontakt

Kanadai tudósok pedig azt állapították meg, hogy minél gyakrabban ér a macskád vagy kutyád feje az arcodhoz, annál nagyobb az esélye, hogy megfertőzitek egymást a coviddal. Kutyáknál a betegség jele az étvágyvesztés és az energiátlanság, macskáknál, még a folyós orr és a nehéz légzés is tünetként jelentkezhet!

Dr Els Broens azt javasolja háziállatunk esetén is, tegyünk ugyanúgy mint az emberekkel is, ha covid fertőzöttek lennénk, azaz kerüljük el őket amennyire csak lehet. Ha nem is betegedhetnek meg olyan erőteljesen az állatok ettől a betegségtől, mint az emberek, akkor is sokáig hordozói lehetnek és akár vissza is fertőzhetnek minket.

Forrás: Metro

Megosztom: