forrás: pinterest
Élet

Oroszországban elbocsájtják a munkahelyéről azt, aki nem oltatja be magát

Megosztom:

Elképesztő mivel zsarolják az embereket.

Az oroszok kényszerítik a lakosokat

Igen elképesztő dolgot olvastunk. Az oltásra senki nem kötelezhet minket, hisz szabad jogunkban áll eldönteni beoltatjuk-e magunkat vagy sem. Hivatalosan ez a protokoll az oroszoknál is, de a gyakorlatban nem…-írja a CNN.

Szolgáltaóipar kiemelve

Oroszországban arányokat tekintve még mindig elég kevesen oltakoztak és bizalmatlanok az orosz vakcinával szemben. Bár az ország az elsők között volt, akik kifejlesztettek egy saját vakcinát, mégis kétkednek az emberek. Akik viszont beoltatták magukat, azok sem elégedettek zömében, ugyanis egyre több ember kifakadt, hogy azzal fenyegették őket felsőbb körökből, hogy ha nem oltatja be magát, akkor kirúgják a munkájából. Főleg a szolgáltatási szektorban dolgozókat érintette ez a dolog, legyen ez vendéglátás, közlekedés, élelmiszeripar.

Az orosz kormány tisztában van vele, hogy nem tetszik az embereknek a kényszer, de mossák kezeiket és nem ismerik el az erkölcstelenséget. Július 15-ig mindenkinek aki a szolgáltatóiparban érintett, be kell oltatnia magát, így szól a nem hivatalos törvény. Egy informatikus is kiakadt, mert bár az ő munkaköre nem is a szolgáltatóiparba tartozik szorosan, mégis ultimátumot adtak neki. Vagy beoltatja magát, vagy repül. Pedig már Oroszországban is eltörölték a vakcinakártyával való kizárólagos belépést.

Mi csak annyit kérdeznénk. Hol a szabad akarat? :O Tényleg kell ez??

Megosztom: