forrás: pinterest
Szórakozás

Ikonikus szerepek amiket majdnem más színészek játszottak el

Megosztom:

Mi lett volna ha?

Nem véletlen alakult így a szereposztás végül

Gondolkoztál már azon valaha, hogy egyes filmek nem islettek volna lehet olyan sikeresek ha nem pont úgy van a szereposztásuk, ahogy? Pedig Hollywoodban számos példa létezik arra, hogy ma már kultfilmnek számító filmekben a kultikus szerepeket eredetileg másoknak szánták. Abban azonban szonte minden esetben egyetértés van, hogy a színészek akiknek eredetileg felajánlották az adott szerepeket, mind elsimerik, hogy végül így mindenki jobban járt, mert ők nem érezték volna sajátjuknak annyira.

Nothing Hill-Anna Scott

Anna Scott karakterét eredetileg nem Julia Robertsnek szánták, hanem Nicole Kidmnannek! Valljuk be, teljesen máshogy alakult volna szerintünk a film zöngéje, ha nem Julia játssza el. Azt a szerepet(is) neki szánták az égiek.

Titanic-Rose

Ma már nehéz elképzelni Rose karakterét úgy, hogy ne Kate Winslet játssza, de eredetileg Claire Danes-nek s felkínálták a szerepet. Claire azért utasította vissza, mert nem akart újabb romatikus filmben játszani Leoval a Rómeó és Júlia után, és arra a hírnévre se vágyott, amit sejtett, hogy a Titanic mindenkinek hozni fog.

A szürke 50 árnyalata- Anastasia Steele

Bizony, Ana szerepét eredetileg elég sok színésznőnek felkínálták, de közülük is kimelkedett Emilia Clarke, azonban ő végül kihátrált mert túl sok volt neki a szexjelenet. Így Dakota Johnson lett Ana, aki szerintünk nagyon jó választás és be is futott a szereppel.

Rocketman-Elton John

Elton John szerepét majdnem Justin Timberlake kapta meg, csak egy hajszállal nyert Taron Egerton, mert a rendező Justint akarta.

Szerelmes Shakespeare- Viola

Gwyneth Paltrow Oscart nyert ezért a szerepért, de majdnem nem is ő lett Shakespeare szerelme. Kate Winslet csak azért utasította vissza a szerepet, mert inkább a független filmjeire akart koncentrálni.

Dr. Szöszi-Elle Woods

Elle Woodsot Reese Witherspoon tette híressé, Reese-t pedig Elle Woods. Így a szerep nagyon is jó helyen landolt, amiben egyetért Christina Applegate is, akit eredetileg kinéztek a filmre, csak azért nem vállalta mert a Rém rendes család után nem akart egy újabb buta szőke karaktert játszani.

Keresztapa- Michael Corleone

Kapaszkodjatok meg. Az ikonikus keresztapa szerepét nem Al Pacinónak szánták, hanem Jack Nicholsonnak. Érdekes belegondolni azzal a másik színészlegendával milyen lett volna a film.

Forrest Gump-Forrest Gump

Tom Hanks Oscart kapott érte (megérdemelten), de John Travolta is a jelöltek közt volt a szerepre. Nagyon akarta is a szerepet, végül mégis Tom kapta.

Meglógtam a Ferrarival- Ferris Bueller

Az iskolakerülő kamaszfiú szerepével Matthew Broderick ismert színész lett és megszerezte magának Sarah Jessica Parkert is, akivel azóta is együtt van. Habár a színész nevét azért kevésbé ismerjük ezen a filmen kívül, mint egykori vetélytársáét erre a szerepre, aki nem volt más, mint Johnny Depp.

Star Wars- Han Solo

Al Pacino volt az A, terv, de mégis Harrsion Fordé lett Han Solo szerepe, és illik is hozzá nagyon. Pacino elmondása szerint nem értette a szerep lényegét.

Micsoda nő-Vivian

Julia Roberts újra! Elképzelhetetlen, hogy ne ő legyen a főszereplő, hisz minden szempontból ez az ő szerepe, de eredetileg mégis egy másik ismeretlen színésznőnek szánták az okos prosti karakterét. Ő volt Molly Ringwald.

Kalifoniai álom-Mia

Mia karakterét majdnem egy másik Emma játszotta el. Mégpedig Watson. Végül ő a Szépség és a Szörnyeteg miatt nem tudta vállalni, Emma Stone-nak pedig hozott egy Oscart és egy Golden Globe-ot az énekes szerep.

Forrás: People

Megosztom: