forrás: pinterest
Élet

A legnagyobb kínai közösségi platform levegőnek nézi a melegeket

Megosztom:

Eközben: Mi történik Kínában?

70 millió ember jogáról van szó

Kína legnépszerűbb közösségi média platformja a WeChat olyan melegellenes intézkedést hozott, ami úgy nagyjából 70 millió homoszexuáis vagy biszexuális embert diszkriminál.

Hogy mi történt? A WeChat törölt minden LMBTQ platformot és fiókot, minden ilyen jellegű bejegyzést az oldalról és nyíltan cenzúrázza a homoszexualitást. Kínában kommunizmus van, és úgy látszik, ez most jobban meg fog mutatkozni a jövőben. Állítólag ezek a fiókok valamiféle szabálysértést követtek el, de senkinek nem világos, hogy mégis mivel és mit.

Titoktartás, anonimitás

Kínában hivatalosan 1997 óta van olyan törvény, ami elismeri a melegek jogait, de a valóságban az ország ellenük van. A kínai egyetemeken a tanárok arra kérték a diákokat, hogy ne említsék az iskolák neveit ahol tanulnak, ha LMBTQ téma merül fel egy fórumon, nehogy megbüntessék az intézményt.

Megmagyarázhatatlan előzményei is voltak ennek. 11 éve létezett a Shanghaji meleg felvonulás, amit tavaly betiltottak, minden magyarázat nélkül. Így úgy néz ki Kína lakosságának úgy 5%-a( az a 70 millió homoszexuális ember) elnyomásban lesz a jövőben, mintha visszafele mennénk az időben.

Forrás: Appnews

Megosztom: