Szórakozás

Kötelező a magassarkú Cannes-ban?

Megosztom:

Mennyire változtak meg az öltözködési szabályok?

Elegancia mindenek felett?

A Cannes-i filmfesztivál elrajtolt és a sztárok ismét szebbnél szebb ruhákban vonulnak fel a kötelezően párosított magassarkúval karöltve. Vagy mégsem?

Cannes maga az elegancia, fényűzés, pompa és a vörös szőnyeg megköveteli az elegáns öltözködést. A sztárok meghívóján hivatalosan is rajta van a dress code, miszerint kötelező elegánsan öltözni, de az nincs feltüntetve, hogy magassarkúban kell lenni. Mégis 95%-a a felvonuló nőknek abban van. A tűsarkúnak számos előnyös és rossz hatása is van a testünkre nézve. A legjobb tulajdonsága azonban kétségtelenül az, hogy megnyújtja az alakot, végtelen hosszú lábakat varázsol, és nőies tartást ad. Másrészről viszont jórészt kényelmetlen (főleg hosszútávon), ebben a melegben még jobban beleizzad a láb, és könnyen ki is törhetjük benne a bokánk.

Le a cipővel!

Kristen Stewart színésznőnek volt egy emlékezetes megmozdulása a vörös szőnyegen a tűsarkúval, mikor is a fotósok hada előtt, levette azt. Kristennek ez amúgyis szokása. De nem ő volt az egyetlen, aki megvált a tűsarkújától a Cannes-i fesztiválon, ugyanis Julia Roberts is választotta már a mezítlábasságot inkább.

Kristen:

Julia:

Azonban kijelenthető, hogy a színésznők zöme akármennyire is kényelmetlen, de mégis a magassarkú mellett teszi le voksát. Egy időben egyébként nem engedték be azt, aki lapostalpú cipőben akart menni a fesztiválra. A játékszabályok viszont változtak, és elkezdtek fellazulni idővel. Ahogy a férfiak simán megjelenhetnek egy Oscar gálán női ruhában, akkor miért ne lehetnének a nők lapostalpú elegáns cipőben Cannes-ban?

Vannak átmeneti megoldások is, például a törpe tűsarkú cipők. Semmiképp nem sportcipő és társai, mert valóban adjuk meg a módját elv illik oda, de tényleg miért lenne kötelező a nőknek a 40 fokban 10 centis sarkakon egyensúlyozni 2021-ben is?

Forrás: Vogue

Megosztom: