forrás: pinterest
Bulvár

Will Smith majdnem lemaradt a legnagyobb filmes szerepéről, csak mert fekete

Megosztom:

A színész karrierje egy rendezőn múlt?

Majdnem más üldözte az UFO-kat

Ha bár a Függetlenség napja c. film már 25 éves, nemrég látott napvilágot a hír, hogy majdnem máshogy alakult a szereposztás anno. Will Smith-t ellenezte a stúdió.

A film szereposztásával kapcsolatosan az egyetlen biztos pont akkoriban Jeff Goldblum volt, és kezdetben hallani sem akartak Will Smithről, mint a filmben szereplő színész. Mégpedig az volt a 20.th Century Fox stúdió baja Willel, hogy fekete. Igazi űrgalaktikus, kasszasiker filmet akartak tető alá hozni, és azt gondolták a vezetőségben, hogy egy fekete színész nem hozna nézettséget és nem fogynának a mozijegyek, főleg nem Európában. A film rendezője, Roland Emmerich azonban kardoskodott Will mellett.

Féltek az előítéletektől

Akkoriban Will Smith egy sitcom sorozatból ismert, közepesen népszerű színésznek számított, az egyetlen mozifilmje a Rosszfiúk első része volt. A Függetlenség napja rendezője azonban megláthatott benne valamit, mert végül az ő rábeszélésére kapta meg Smith mégis a neki is nemzetközi ismertséget hozó szerepet. Na meg feltehetőleg amiatt a megjegyzése miatt, hogy átviszi a filmet a Universalhoz, ha nem egyeznek bele Smith-be, mert a Universal érdeklődik iránta. A film óriási siker lett, a közönség imádta az összes színészt benne, Will Smith sztár lett, és Roland Emmerich bebizonyosította, hogy jól döntött, hogy hallgatott a megérzéseire.

Forrás: Metro

Megosztom: