Színes

Galambok tűnnek el a “Bermuda háromszögben”

Megosztom:

Nyomuk veszett.

Rejtélyes eltűnések

A „furcsa időjárást” hibáztatják azért, hogy több százezer versenyző galamb hirtelen eltűnt a levegőben ugyanazon a napon. Nagy-Britanniában mintegy 50 versenyen 250 000 madarat engedtek szabadon, de csak 10%-nak sikerült visszatérnie a várt időben. Ezrek még mindig hiányoznak, igaz, néhányukat később észrevették Hollandiában és Mallorcán.

Dene Simpson, a dél-nyugat-walesi galambászok szövetségének versenyigazgatója szerint hatalmas számú madár, amiket szeretettel neveltek, hirtelen nyom nélkül eltűnt.

Dene feladata, hogy eldöntse, mikor és hol engedik el a madarakat minden versenynapon, kapcsolatot tartva a többi szövetséggel és ellenőrizve az időjárási helyzetet. De szerinte nem voltak figyelmeztető jelek arra, hogy valami furcsa dolog történne.

“Ezért gondolom, hogy valami szabad szemmel láthatatlan dolog történt, ami összekuszálta a madarak belső műholdas navigációját, és drasztikusan letértek a pályáról” – mondta.

Így tájékozódnak

Hozzátette, hogy a galambok navigálhatnak a Föld mágneses mezejének segítségével, de egy olyan furcsa esemény, mint egy napvihar, torzíthatja az irányérzéküket. Ez lehet egy magyarázat a rejtélyes Bermuda-háromszög jelenségre, de a válasz még mindig nem egyértelmű.

Dene hozzátette: “Aznap határozottan valami furcsa történt, mert előtte alig volt vadmadár az égen. Személy szerint nem zártam ki, hogy egy sor mini tornádó a hibás.”

Ennyi madár elvesztése vagyonba kerülhet a tagoknak. Ugyanakkor hozzátette, hogy nem először került sor ilyen eseményre. “Néhány idősebb tagunk felidézett egy hasonló megmagyarázhatatlan eseményt, ami körülbelül 60 évvel ezelőtt történt.”

Forrás: Metró

Megosztom: