forrás: the sun
Színes

Félresiklott a gyerekjáték

Megosztom:

A kisfiú magától a játéktól ijedt meg.

Minden jó, ha a vége jó

Gyerekként mindannyian szerettük magunkhoz ölelni a kedvenc plüssünket és büszkén hordozni mindenhova megunkkal. Az anyukák ismerik azt az örömteli érzést mikor porontyuk örömtől csillogó szemmel néz rájuk és hálás minden ajándékért és gyerekjátékért amit kap. Persze vannak olyan helyzetek is, amikor a gyerekjáték más reakciót vált ki, mint gondolták.

Így járt az a Wales-i anyuka is aki a kisfiának vett egy plüssjátékot, aminek az a különlegessége, hogy “megeszi a félelmeket”. Azaz, bele lehet tenni a szájába különféle cetliket amikre előtte üzenetet írtunk, és ezzel jelképesen ő megeszi és éjszaka a szülők kiveszik a szájából a papírokat, így megsemmisítik a negatív gondolatokat.

Fordult a kocka

Az édesanya csak azt vette észre, hogy 6 éves kisfia, Aled egyre idegesebb ha az iskolába menés kerül szóba. Ezért vette neki ezt a plüsst, egyfajta szorongásoldóként. A módszer eleinte működött is, a kisfiú is írt egy üzenetet a játéknak, mégpdig azt, hogy attól fél, hogy jön egy szörny, és megeszi őt. A szülők másnapra ahogy azt kell, el is töntették a félelmes üzenetet. Aztán jött a kisfiú újabb kis üzenete, ami konkrétan a plüsszszörnyhöz szólt, mert hirtelen attól félt a gyerek, hogy ő eszi meg. Ez volt a nem várt fordulópont. 🙂

Az anyuka meglepődött kisfia kijelentésén, de büszke is volt a fiára, hogy ilyen bátran szembe mer szállni a plüssszörnnyel. Édesanyja ezt írta válaszként a játék nevében.:

“Nem szeretek gyerekeket enni, mert büdös a lábuk és ettől rossz lesz a gyomrom.”

A trükk bevált, azóta nem fél tőle a gyerek és bátran szembe mer nézni a félelmeivel is.

Forrás: The Sun

Megosztom:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.