Élet

Hogyan öltözzünk most a munkahelyünkre a home office korában?

Megosztom:

Mennyiben változtak a munkahelyi dresscode-ok?

Vége a körömcipős korszaknak?

A Covid miatt megváltoztak az öltözködésben a játékszabályok. A hosszú otthonlét alatt megszokhattuk már, hogy kényelmesen vagyunk felöltözve (ami nem feltétlen melegítőt jelent mindig), és így is ugyanolyan hatékonyan el tudjuk végezni a napi feladatainkat. Akkor miért is kéne újra kosztümben és magassarkúban járni?

Az öltözködési etikett nagyon régre nyúlik vissza és számos változáson ment már át. Mégis. A formális öltözködés a mai napig valahogy azt jelzi, hogy a munkánk “emelkedett”, mi jó pozícióban vagyunk, és ezzel jelzünk a külvilág felé, hogy hol a helyünk a társadalmi ranglétrán. Pedig az öltözködésünk nincs hatással a munkánkra, elég ha csak a Szilícium-völgyi informatikus milliomosokra gondolunk és eszünkbe jut a kapucnis pulcsi+ sportcipő kombó.

A nőktől az a fajta láthatatlan elvárás azokon a munkahelyeken ahol nincs egyenruha, hogy elegánsabban legyenek felöltözve és ne farmerben meg sportcipőben legyenek a munkahelyükön, idejétmúlt. A pandémia alatt a munkáltatók is rájöttek, hogy a produktivitást egyáltalán nem befolyásolja, hogy mi van rajtunk, ugyanakkor ha jól érezzük magunkat a bőrünkben és olyan ruhát viselünk amiben önmagunkat kényelmesen érezzük, szívesebben dolgozunk.

Trükköztünk a Zoommal is

Hiszen a sok videohívás ideján is maximum az a részünk volt “normálisan” felöltözve ami látszott a kamerán, a lábunk papucsban volt és macinaciban. Ahogy a férfiaknál is kezd kimenni a nyakkendőhordás a divatból, úgy a nőknél is kopik a körömcipő és blézer páros. A vírus alatt a ruhaeladások világszerte visszaestek, az emberek rájöttek, hogy az öltözködés nem ad annyit hozzá az énünkhöz, mint eddig hitték, de azért önkifejezésre továbbra is szuper!

Akik visszatértek az irodákba, azoknak természetesen azért nem ajánlott túlságosan is lazára venni a figurát és kinyúlt melegítőkben menni dolgozni (adjuk meg egymásnak a tiszteletet, hogy rendesen felöltözünk), de nem feltétlen kell kiöltözni se, elég ha a kényelmes de csinos középutat megtaláljuk. Férfiaknál az ingpóló+farmer kombináció egy laza sportcipővel tökéletes választás, míg a nőknél egy csinos nadrág+top, hozzá egy kényelems szandál, és nem kell lemondananunk a komfortos érzésről sem de a slamposságot is mellőzzük így. 😉

Forrás: BBC

Megosztom: