Szórakozás

Trendek amiket a Spice Girls hozott be és ma is virágkorukat élik!

Megosztom:

A lánycsapat bohókásan eklektikusan öltözködött, és mégis harmonikus volt az összkép!

Divattörténelem Spice Girls módra

Meglehet figyelni, hogy a trendek jönnek-mennek de azért vannak olyan érvényű divatdilik, amik olyan mérföldköveket tettek le a divat világában, hogy azóta sem lehetett ezeket arrébb rakni. Hol átalakulnak, hol modernizálódnak, hol pedig egy az egyben visszatérnek eredeti formájukban. Na és nem mehetünk el amellett szó nélkül, hogy a néha még mindig létező Spice Girls csapata akkoriban botrányosnak ható, mégis máig korszakalkotó stílusa milyen divatörökséget hagyott maga után!

Miniruhák

A belebújós, spagettipántos kisruhák a Jóbarátokon kívül bizony a Spice Girlsnek köszönhetik sikerüket, főleg Victoriának és Baby Spicenak. Az anyag lehet selyem, pamut, a lényeg a fazon. Ez tényleg minden nőnek jól áll!

Magastalpú cipők

A holdjárónak csúfolt lábbelik ma is fel-felbukkannak, főleg mióta Kanye West is ilyen cipőkollekcióval rukkolt elő. A Spice Girls egyránt hordta szandál fazonban és sportcipőfazonban is, a lényeg a platformtalp!

Kisméretű napszemüvegek

Ez az a divat ami mindig visszatér, de mondjuk ezt soha nem értjük miért. A mini szemüvegeket ma már hordja Kendall Jenner is, de annak idején a Spice Girls, Britney Spears és Jennifer Aniston is megveszett ezért a divathóbortért. :S Óh, azok a 90-es évek! 🙂

Színre színt

A color trend még ma is nagyot fut, elég ha a monokróm öltözködésre gondolunk.

Keretező melír

Geri volt a bandában az éllovas a melírban, és habár a melírozást nem ő találta fel, azt ahogy az ő haja volt megcsinálva, ma is utánozzák, pl Bella Hadid. Geri haja ugyanis vörös volt, de az arcát keretező tincseket szőkére festették. Ez volt az egyik védjegye is egyben.

Állatminta

Azon belül is főleg leopárdminta! Mel B volt a csapat úttörője, szinte mindig állatmintás bikinifelsőben lépett fel, de ha nem is abban volt, valami szinte mindig volt rajta ami párducmintás.

Zászlóruha és sportruha

A Spice Girls volt az első akik az angol zászlóba burkolóztak, főleg Geri, amivel olyan divatot teremtettek, amit azóta pl Taylor Swift is előszeretettel utánoz csak az ő szülőföldjés (USA) változatban. Mel C pedig a csapat Sporty Spice -a nem vetette meg a melegítőket és a sportos topokat. Ezzel tartós trendet is teremtett.

Forrás: The Sun

Megosztom: