Szórakozás

Tömegek a koncerteken

Megosztom:

Follow the Flow koncertbeszámoló.

Megérkezés

Hétvégén Follow the Flow koncerten jártam a Budapest Parkban. Nekem a lezárások vége óta ez volt az első koncertem. Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, de végül Sold out show volt, óriási tömeggel.

20:30-tól volt a Follow the Flow, én arra tudtam menni, így az előzenekarnak csak az utolsó két számát hallottam, arról nem tudok nyilatkozni.

A bejutás nem volt egyszerű, de a Park rengeteg kapuval készült mindkét oldalt. Készíts ki mindent, hogy gyorsabban haladjon a sor – legalábbis erre kérnek, ami azért komplikált feladat. Az első körben a védettségi igazolványt, és a személyit nézik, csak az mehet be, akinek ez rendben van. Aztán rögtön jön a táska ellenőrzés, de olyan rögtön, hogy el sem tudod pakolni az igazolványaid, így azokkal bohóckodva nyitod ki a zsebeket, de közben a telódon is próbálod előkeresni a jegyed, hogy az is meglegyen, mire odaérsz. Jön a kézi fémkereső, azzal is végigpásztáznak, nem-e késsel akarsz bemenni a buli helyszínére, és végül megnézik a jegyed. Szóval kész procedúra bejutni. Itt megjegyezném, hogy soha nem fogom megérteni, hogy nyáron 40 fokban miért csodálkozik annyira a biztonsági őr, ha valakinek a táskájában víz van. Igen, elfelejtettem kidobni, mielőtt beálltam a sorban, előfordul. Nem a Parkot akarom megfosztani az amúgy horribilis összegű egy üveg vizétől, amit úgyis minimum megvesz az ember ilyen melegben.

Aztán jön a kaotikus sorban állás valami italért. Most már csak bankkártyával lehetett fizetni, nem vagyok már benne biztos, de a pandémia előtt mintha lehetett volna még készpénzzel is, ez az újítás végül is várható volt. Ha nincs bankkártyád, akkor sincs gond, létezik egy HelloPay kártya, amire lehet pénzt feltölteni, és az este végén visszaváltani, de hogy ez hogyan működik, nem tudom, nem próbáltam.

A koncert

Jó hangulatot csinált a Follow the Flow, értenek hozzá nincs mese, bár a sok sikítozásból az összekötő szövegekből nem sokat lehetett érteni. Mondjuk, engem érdekelt volna, hogy egy-egy számhoz mit fűz hozzá az előadó, főleg az újakhoz, de hát ez van.

A track listet nem jegyeztem meg, így azt nem tudom most nektek prezentálni, de a legismertebb dalaikat eljátszották, plusz a legújabbakat, mint a Világom, a Matek, a Régi mese vagy éppen a Kivetett. Szakács Gergő elénekelte a csupán pár napja kikerült Indulj el című saját számát is, és a Red Bull Pilvaker március 15-kei estjükről a Nem tudhatom feldolgozást, sztárvendég is akadt Sub Bass Monster személyében. (Az eredeti verset Radnóti Miklós írta.)

Ezenkívül a közönség hallhatta elvileg először a következő számukat, aminek a debütálása, gondolom én, hogy a napokban várható. Zárni pedig a most már 60 milliós megtekintésnél járó Nem tudja senkivel zártak.

Szakács Gergő elképesztő hangjából amúgy nem sokat lehetett hallani az este, mert olyan szinten üvöltötte a közönség a dalok szövegét, talán BLR-t és Fura Csét csak-csak, a rappet azért kevesebben tudják úgy nyomni. A hangosítás nem volt a legjobb, főleg az elején érződött a probléma.

Nagyon jó, hogy annyian szeretik a srácokat ma már, hogy minden jegy elkel a koncertjükre, csak ennek a hátránya, hogy igazából mozdulni sem lehet a tömegben, és úgy igazán belefeledkezve élvezni se, mert folyton résen kell lenni, nehogy egy pohár sör landoljon az ember pólóján.

Összességében nagyon jó koncert volt, jó volt visszatérni, de ha valaki már irtózik a tömegtől a sok karantén után, vagy fél a vírustól, az inkább felejtse el a koncerteket, mert a többség nem így van vele.

Megosztom: