Élet

24 év után először látták az elrabolt fiukat 

Megosztom:

Emberkereskedelem áldozata lett egy kínai kisfiú.

Gyerekként tűnt el

24 évnyi keresés után újra egyesült egy kínai család. A fiukat kisgyermekként raboltak el a kapujuk elől.

Guo Gangtang és felesége könnyes szemmel ölelte át 26 éves fiukat a rendőrség által szervezett találkozón szülővárosukban, Liaochengben, Shandong keleti tartományában – derül ki a rendőrség által közzétett videofelvételből.

Az akkor 2 és fél éves Guo Xinzhenet egy nő és barátja elrabolta, és északnyugatra vitte Hebei tartományba, ami a kínai főváros, Peking közelében található, majd eladták egy párnak.

Gyakoriak a gyerekrablások

Kínában rendszeresen jelentik gyermekek elrablását, akik eladásra kerülnek. A problémát súlyosbította az a korlátozás, ami 2015-ig csak egy gyermeket engedett meg. Fiúkat adtak el olyan pároknak, akik azt akarták, hogy a fiú vigyázzon rájuk idős korukban. A lányok pedig olyan szülőkhöz kerültek, akik szolgát vagy menyasszonyt akartak az egyetlen fiuknak.

Az elkövetők még nem álltak bíróság elé, de három fiú elrablásával gyanúsítják őket, és akár halálbüntetést is kaphatnak.

A szülők 2012-ben weboldalt, 2014-ben pedig jótékonysági szervezetet indítottak az elrabolt gyermekek szüleinek megsegítésére. “Köszönjük, hogy 24 évig részt vettek az emberkereskedelem elleni küzdelemben, és több mint 100 gyermeknek segítettek hazatérni” – közölte a rendőrség.

Guo Xinzhen elmondta, hogy Henanban marad, de a hírek szerint rendszeresen meglátogatja biológiai szüleit.

Forrás: NBC News

Megosztom: