Élet

Fontos a nyújtás séta előtt

Megosztom:

Mégse csináljuk.

“Sokan gyakran kihagyják a nyújtást a gyaloglás előtt, mert a gyaloglást könnyű vagy minimális intenzitású edzésnek tartják” – mondta a Popsugarnak Chanha Hwang, gyógytornász. – „A valóság az, hogy a gyaloglás előtti nyújtás lehetővé teszi az izmok bemelegedését, ami növeli a mozgásteret és a rugalmasságot.”

Ahelyett, hogy csak 30 másodpercig vagy egy percig tartana egy nyújtást (más néven statikus nyújtás), a szakértők azt javasolják, hogy végezz dinamikus nyújtást, ami aktívabb mozgást jelent. A dinamikus nyújtás célja az izmok bemelegítése, nem csak kinyújtása.

Combok

A combizmok általában feszesek, ami befolyásolhatja a láb és a hát mozgását. Végezd el a combok nyújtását mindkét oldalra, figyelj, hogy a hátad lapos maradjon.

Csípő, quadriceps izom

Ez az izom megfeszülhet az üléstől, és hát-, csípő- vagy térdfájdalmat okozhat. A lábaid csípőszélességben legyenek, majd az egyik lábaddal lépj előre, nem egészen 90 fokba. A másik lábadat pedig nyújtsd ki magad mögött. Fontos, hogy a gerinced egyenes legyen.

Négyfejű izom

Emeld fel, és hajlítsd be az egyik lábad, ha szükséged van rá, nyugodtan használj az egyensúlyozáshoz egy széket, amire támaszkodhatsz. Tartsd meg néhány másodpercig, majd cserélj.

Derék hajlítás

Keresztezd a bal lábadat a jobb előtt, és győződj meg arról, hogy a bal lábad külső éle hozzáér a jobb széléhez. Hajolj a padló felé, figyelj, hogy a hátad egyenes legyen, majd fordítsd oldalra a felsőtested.

Forrás: Popsugar

Megosztom: