Odaát

UFO-ügy a szenátusban

Megosztom:

Összecsap a két oldal. 

Hívők és szkeptikusok

Stephen Bassett és Mick West nem sokban értenek egyet. Bassett felnőtt életének nagy részét annak bizonyítására fordította, hogy léteznek az idegenek, West pedig arra, hogy nem.

De mindketten egyetértenek egy dologban: jó, hogy csaknem 75 év tabu és gúny után az új-mexikói Roswellbe kutatni kezdik az ismeretlen repülő tárgyakat, amiket az emberek az égen láttak.

“Ha megnézzük a közérdeklődés szintjét, akkor fontosnak tartom, hogy valóban megvizsgáljuk ezeket a dolgokat” – mondta West, az egykori videojáték-programozó. „Jelenleg sokan gyanúsnak tarják, hogy a kormány elrejti az UFO-k bizonyítékait, ami teljesen érthető, mert ott van ez a titokfal. Ez bizalmatlansághoz vezet, ami, mint láttuk, meglehetősen veszélyes lehet.”

A jelentés, amiből semmi sem derül ki

Már megjelent a hivatalos jelentés a Pentagon oldaláról. Az UFO hívők bizakodtak a megerősítésben, a szkeptikusok azt várták, hogy kiderül, Kína vagy az oroszok által használt technika lesz a háttérben. Egyikük sem lehetett elégedett, mert a jelentésben nincs semmi konkrétum.

Az amerikai kultúrában a földönkívüliek iránti érdeklődés gyengül, de millióknak vannak kérdései, és az amerikaiak mintegy egyharmada úgy gondolja, hogy idegen űrhajók látogattak meg minket – írja Gallup.

Ezeket a kérdéseket a hatóságok és a tudósok hallgatással vagy nevetéssel fogadták eddig, emiatt elharapóztak az összeesküvés-elméletek, a szélhámosok és az amatőr nyomozók.

West más olyan országok modelljeire mutatott rá, mint Argentína, ahol egy hivatalos kormányzati ügynökség vizsgálja a megfigyeléseket és közzéteszi eredményeket, amik elsöprő többsége szokatlan időjárási viszonyok, emberek alkotta tárgyak, például repülőgépek vagy optikai illúziók. Szerinte Amerikának is így kellene ezt kezelni.

Forrás: NBC News

Megosztom: