forrás: pinterest
Élet

Ezekről a testrészeinkről hajlamosak vagyunk megfeledkezni naptejezéskor, pedig nem kéne

Megosztom:

Kenjük be ezeket is!

Vigyázzunk magunkra

Szerencsére egyre többen vesszük komolyan, hogy a napégés ellen igenis védekezni kell, főleg most, hogy extrém melegek vannak és az UVA és UVB sugarak száma nagyon magas.

Naptejezéskor bekenjük a karunkat, lábunkat, arcunkat, még talán a hátunkat is, de vannak olyan testrészek, amikről rendszeresen elfelejtkezünk, pedig azokon is vékony a bőr!

Hogy mik ezek a veszélyeztetett területek ?

Ajkak

Az ajkaink védelméről sem szabad megfeledkeznünk! Bőrünk nagyon vékony a szánkon, és ugyanolyan könnyen leég, mint bármi más testrészünk. Egy ráncos, lefelé konyuló száj pedig nem a legszebb látvány, valljuk be.

Lábfej

A lábunkat bekrémezzük, de a lábfejünkről és a talpunkról általában megfeledkezünk, lévén, úgyis cipő van rajtunk. Pedig ez a terület is kifejezetten érzékeny és ha bekrémezzük, akkor nagyon csúnya leégéstől védjük meg lábfejünket. Ami ugye mindig szem előtt van, szinte.

Fejtető

Ajánlatos kalapot, vagy kendőt viselnünk a skalpunk védelmének érdekében, különösen akkor, ha vékonyabb szálú hajunk van. A hajunk választékára is figyelemmel kell lennünk, hiszen ott extra vékony a bőrünk és akár 5 perc alatt leég. Egy égő fejtető pedig nem a legkellemesebb érzés.

Forrás: The Sun

Megosztom: