Élet

Indiában a covid áldozatainak száma milliós is lehet

Megosztom:

A kutatók szerint nagyon alábecsülte az állam a valós adatokhoz képest.

Milliók halálát okozhatta

A koronavírus súlyosan érintette Indiát, annyi volt halott, hogy parkokban, máglyákon égették el őket. Sokakat pedig a Gangeszbe dobtak, ami még tovább növelte a fertőzés veszélyt.

A legtöbb szakértő úgy véli, hogy a hivatalos, több mint 414 000 halott nagyon messze van a valós számoktól, de a kormány ezeket az aggályokat túlzónak és félrevezetőnek nevezte.

Egy a napokban közzétett jelentés becslése szerint a halálozás 3– 4,7 millió közé tehető 2020 januárja és 2021 júniusa között. A pontos szám “megfoghatatlannak bizonyulhat”, de a valódi halálesetek száma “valószínűleg nagyságrenddel nagyobb, mint a hivatalos adatok”.

A számolás kihagyhatta a túlterhelt kórházakban bekövetkezett haláleseteket, különösen az év eleji pusztító vírushullám idején. Ekkor a jelentés becslése szerint közel 2 millió indiai halhatott meg.

Fekete gomba

Több ezer COVID-19 beteget diagnosztizáltak az országban az úgynevezett fekete gombával, ami még tovább rontja a helyzetet. A ritka, de súlyos gombás fertőzést a mucormycetes nevű penészgombák okozzák. Általában az egészséges szervezet könnyedén legyőzi, de problémát okozhatnak azoknál, akik egészségügyi problémákkal küzdenek, vagy olyan gyógyszereket szednek, amik csökkentik a test ellenállását a kórokozókkal és a betegségekkel szemben.

A terjedésben valószínűleg szerepet játszanak a pandémia miatt túlzsúfolt kórházak, és sokaknak legyengült a vírus miatt a szervezete, így pedig kitettebb a gombának is. A kezelés olykor drasztikus lépést kíván, 11 embernek el kellett távolítani a szemét.

Forrás: Fox News

Megosztom: