Színes

Jávorszarvast mentett az autópályáról

Megosztom:

Hétköznapi hősök.

Valószínűleg megmentette a kicsi életét

Közzétettek egy képet egy alaszkai férfiról, aki egy jávorszarvas borjút emelt át az autópálya korlátján. A bébi anyukája is a közelben volt, megpróbálta elérni, hogy a kicsinye átmenjen a korláton, de az túl magas volt neki.

“A forgalom leállt, hogy megadja neki a szükséges teret” – áll a Facebook bejegyzésben. – “De a borjú nem tudta átvinni a korlátot.”

“Közel 30 perc után, északi irányból érkezett egy úr, aki segítséget nyújtott a borjúnak” – folytatódott a poszt. “Megvárta a megfelelő pillanatot, amikor az anya az autópálya másik oldalán volt. A forgalom pedig elzárta a kilátást, gyorsan megfogta a borjút, és a védőkorlát mögé helyezte.”

Az alaskasnewssource.com szerint a férfi Joe Tate volt, és vasárnap hazafelé tartott az egy napos horgász túrája után. “Fáradt volt” – mondta Tate. “Nagyon-nagyon fiatal volt. Talán másfél hetes.”

Bár fontolóra vette az alaszkai vadvédelmi csapat vagy a Hal- és Vadügyminisztérium hívását, Tate aggódott, hogy a jávorszarvas vagy az egyik sofőr megsérül, mialatt a tisztviselők a helyszínre érkeznek, így kézbe vette a dolgokat. A borjú annyira fáradt volt, hogy csak hagyta, hogy átemelje a korláton. 

Forrás: Alaskas News Source

Megosztom: