Szórakozás

Matt Smith elmagyarázza, miért nem maradnak sokáig a Doktorok a Doctor Whoban

Megosztom:

Már szinte hagyomány a három-négy év.

Legendás karakter

A Doctor Who, vagy magyarul Ki vagy, doki? a BBC egyik legnagyobb dobása, 1963 óta fut, igaz, nem töretlenül. Pont ezért lehetetlen lenne, hogy egy színész játssza el a főszerepet a kezdetek óta.

A sorozatot egy idősebb Doktorral kezdték, akit William Hartnell alakított, de a romló egészsége miatt hamar ott kellett hagynia a szerepet, amit úgy oldottak meg, hogy a Doktor, mivel földönkívüli, regenerálódni tud, vagyis új testbe kerül az elméje. Azóta összesen 14 színész bújhatott a karakter bőrében, legutoljára először egy nő, Jodie Whittaker, aki három év után, úgy tűnik, hogy szintén átadja a stafétát, csak még nem tudjuk, kinek.

Fárasztó szerep

Az Időlord egyik korábbi megformálója, aki óriási közönség kedvenc volt, Matt Smith most megszólalt, hogy miért lett hagyomány, hogy a színészek három-négy évet húznak le a szerepben.

“Természetesen hiányzik a Doctor Who – ez a legjobb munka a világon, de kihívást és kötelezettséget is jelent… Azért az emberek gyakran eljutnak három-négy évig, mielőtt bedobnák a törülközőt” – mondta a tizenegyedik Doktor.

“Nagyon intenzív folyamat a Doktor szerepét játszani. A tanulás nagyon nehéz, és évente kilenc vagy tíz hónapig az otthonodtól távol élni is az. Szeretem a műsort, és nem volt könnyű választani, de mindkettőnknek ez volt a megfelelő idő “- mesélte Smith anno a Hollywood Reporternek.

A műsor tehát fizikailag, és lelkileg is nagyon megterhelő lehet a színészek számára, ezért döntenek három-négy év után a távozás mellett.

Forrás: Port Magazine

Megosztom: