Élet

Van helye a gyerekeknek az esküvőn?

Megosztom:

Családbarát esemény vagy inkább felnőtteknek való?

Nehéz kérdés, mert természetes, hogy egyik vendéget sem akarja megbántani az ifjú pár, de közben pedig szeretnék jól érezni magukat úgy, ahogy nekik a legjobb.

Korán hozz döntést

Van néhány tényező, amit figyelembe kell venned. Egyrészt a gyerekek kiszámíthatatlanok lehetnek, és a szüleikre kell hagyatkoznod, hogy átvegyék az irányítást. Arra is gondolnod kell, hogy a gyerekek jelenléte hogyan befolyásolja az esküvői költségvetését; a nagyobb létszám mellett kell-e gondoskodni külön gyermekfelügyeletről?

Másrészről, ha az esküvőn a gyerekeket teljes körűen tiltja valaki, akkor valószínűleg néhányan meg fognak sértődni. Ha véletlenül közeli családtagok vannak kicsikkel, akkor ezt a szigorú szabályt talán durvának fogják találni. Más gyermekes vendégeknek is előre meg kell szervezniük a bébiszittert, ami különösen nagy kihívást jelenthet egy esküvőn, ahol nincsenek otthon a szokásos erőforrások.

Legyen egyértelmű

  • Ha nem hívsz gyermekeket, légy őszinte, de kerüld az okod túlzott magyarázatát. Ez az esküvőd napja, és a tiéd az utolsó szó.
  • Ha kompromisszumot kötsz és csak meghatározott gyereket hívsz meg, akkor mondd el vendégeidnek, hogy melyik jöhet. Ne feled, hogy néhány vendég – vagyis az, aki nem hozhat gyereket – nem biztos, hogy jó néven veszi a hírt.
  • Azt is közöld a szülőkkel, hogy mit vársz tőlük az ellátás terén; hogy nem zavarhatják a többi vendéget. Tájékoztasd mindegyiket, hogy az egész rendezvényen felelősséget kell vállalniuk a családjukért.

Milyen egy gyerekbarát esküvő?

  • Érdemes kitalálni valami programot a gyerekeknek, felvenni valakit, aki szórakoztatja őket, amíg tart a lagzi.
  • Készíthetsz rejtvényeket, színezőket, amikkel lefoglalhatják magukat.
  • Az étkezés során is érdemes gondolni rájuk. Lehet, hogy valami nagyon extra menüt találtál ki, de az nem éppen a gyerekek kedvence.
  • A már említett felügyelet is hasznos lehet.

Az, hogy engedélyezed-e a gyerekeket az esküvődön, óriási döntés, és ezt nem szabad félvállról venned. Tölts időt azzal, hogy megbeszéled másokkal, és közösen állapítjátok meg, hogy mi működik a legjobban mindkettőtöknek és családtagjaitoknak.

Forrás: Brides

Megosztom: