Élet

Izrael így csökkenti az üvegházhatást okozó kibocsátást

Megosztom:

Nagyon elkötelezettek.

Óriási lépésre szánták el magukat

Izrael vasárnap kijelentette, hogy a század közepére a globális felmelegedés korlátozására irányuló nemzetközi erőfeszítés részeként 85%-kal csökkenti üvegházhatásúgáz-kibocsátását 2015-höz képest – írja a Reuters.

A kormány jóváhagyta a 2050-es célokat és 2030-ig ideiglenest is tűzött ki, a kibocsátás 27%-os csökkentését a 2015-ös szinthez képest. (Ez volt az az év, amikor Párizsban megállapodtak a globális éghajlat-változás megállításáért tett lépésekben.)

A párizsi megállapodás célja a globális felmelegedés 2 Celsius-fok alá, és lehetőleg 1,5 Celsius-fokra történő korlátozása az iparosodás előtti szinthez képest.

“Jelentős célokat tűztünk ki, nemzetközi elkötelezettségünket időben teljesítettük, és ami a legfontosabb, az egész kormányt mozgósítottuk” – mondta Tamar Zandberg környezetvédelmi miniszter.

Izraeli külügyminisztérium szerint a nemzeti célok között szerepel a közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátás 96%-os, a villamosenergia-ágazat 85%-os és a települési hulladék 92%-os csökkentése.

Forrás: Reuters

Megosztom: