Szórakozás

Clint Eastwoodnak nem kellett Superman

Megosztom:

A színész nem fogadta el az ajánlatot.

Eltujátok őt képzelni szuperhősként?

Eltudjátok képzelni, hogy egy olyan ikonikus szerepet mint Supermané, valaki elutasít ha felajánlják neki? Pedig így volt! Aki nem fogadta el a szerepet az pedig nem más, mint Clint Eastwood!

Félt a skatulyától

A veterán színésznek még régen ajánlották fel a szuperhős szerepét, végül a visszautasítás miatt Christopher Reeve bújhatott a hős köpenyébe. Eastwood azért nem élt a lehetőséggel, mert ő már akkor befutott színésznek számított és Superman szerepe a színész elmondása szerint túlságosan távol állt tőle. Jobban kedvelte azokat a figurákat amik valóságosak és két lábbal a földön állnak. A szuperhősléttel nem tudott azonosulni, és azt sem akarta semmiképp, hogy beskatulyázzák, azt meg pláne nem, hogy szuperhősként.

A színész a 40-es éveiben járt a szerep felajánlásakor és valahogy a “sötétebb” karaktereket jobban magáénak érezte, elég csak felidézni a westerneket amikben játszott. Rajta kívül még Robert Redford és Paul Newman is a listán volt akiknek felajánlották a hős szerepét. Végül az idő beigazolta, hogy Christopher Reeve jó választás volt a szerepre, és az, hogy ennyire tudták őt azonosítani Supermannel annak is köszönhető, hogy Reeve akkoriban ismeretlen színész volt, így könnyedén felvette a karaktert a nézők szemében is.

Forrás: Screenrant

Megosztom: