Élet

A legjobb kapcsolatok barátságként indulnak?

Megosztom:

Meglepő eredmény született a felmérések szerint.

Kell a kezdeti barátság?

Igen! A legújabb kutatások legalábbis erre mutattak rá. A nagy szerelmek kétharmada ugyanis nem szenvedélyből hanem barátságból alakul át szerelemmé.

A párosoknak ugyanis annál stabilabb lehet a kapcsolata, minél jobban ismerik egymást, aminek a kezdeti barátság a legstabilabb alapja. Ezért egyre gyakoribb, hogy barátságokból alakulnak ki szerelmek. 1900 ember bevonásával készítettek egy felmérést az usa-beli és a kanadai emberekkel és az eredmény szerint 66%-nál fordult már elő, hogy a hosszútávú barátságból szerelem lett, tehát a felmérésben részt vevő párok több mint fele, barátság után jött össze. A barátság szakasz pedig van, hogy akár 22 hónapig is eltartott. Ezek a kapcsolatok azért működhetnek nagyon jól, mert eleve adott a közös érdeklődés, közös baráti kör, vagy a közös hobbi és ha csak szellemi vagy lelki szinten is, de már van egy vonzódás, ami átcsaphat fizikai vonzalomba is idővel. A felmérés azt is kimutatta, hogy az LMBTQ emberek közt a barátságból szerelem aránya még magasabb.

Nem mindig tisztázottak a határok

A felmérés arra is rátér, hogy a mostanában divatos “barátság extrákkal” kapcsolatokból is egyre gyakrabban alakul ki romantikus kapcsolat végül. Eszerint a lazább kapcsolati forma szerint a felek barátok, akik néha szexuálisan is közelednek egymés felé , de nincs meg a kapcsolati elkötelezettség, mert félelem van az elkötelezettségtől. A barátságból szerelemmé alakuló kapcsolatoknak azonban van hátulütője is. Ha a szerelem véget ér, akkor a barátság sem lesz már ugyanolyan soha a felek közt, tehát ezzel kockáztatjuk egy erős barátság elvesztését. A mai világban a kapcsolati formák zűrösek, nem egyértelműek, bizonytalanok és sokszor éppen ezért kérészéletűek. Mindig gondoljuk át azt, hogy mit is szeretnénk a másiktól higgadt fejjel, mert senkinek az érzelmeivel nem fair dolog játszani.

Nem véletlen mondják, hogy azok a kapcsolatok a legjobbak, ahol egyszerre barátok és szerelmesek is a felek egymással.

Forrás: CNN

Megosztom: