Szórakozás

Vajon mit gondolna John Lennon az auto-tune-ról ha élne?

Megosztom:

Használná ezt a zenei eszközt?

Paul McCartney tudja rá a választ

Egy érdekes kérdés fogalmazódott meg a néhai John Lennonnal kapcsolatban, mégpedig zenei témában. Vajon hogyan állna az egykori Beatles tag az auto-tune-hoz? Paul McCartney elárulta szerinte mi lenne John véleménye.

Feljavítás és elváltoztatás

Az auto-tune nem más, mint amikor a zenékben különböző effektekkel feljavítják valaki hangját vagy éppen teljesen elváltoztatják azt. (pl. Daft Punk). Szinte minden zenész dalainál használják a producerek, csak nem mindegy, hogy milyen mértékben. Mint mindenre, erre is igaz, hogy a kevesebb, néha több. Mivel egy relatív újkori 20.századi, zenei találmányról van szó, a Beatles még nem használta mert akkor még nem is volt ez az eszköz. De ha lett volna, vajon mit gondoltak volna a használatáról John Lennnonék? Paul McCartney elárulta.

“Valószínűleg imádta volna. Nem feltétlen azért mert manipulálta volna a hangját, hanem inkább eljátszogatott volna vele és nagyokat nevetett volna. “

John Lennon fia Sean pedig szintén megerősítette, hogy apjának tetszett volna az auto-tune.

“Igaz, hogy apám nem annyira kedvelte az énekhangját egyedül, ezért is kísérleteztek a Beatles.ben sokféle hangzással és effekttel. Mindig is követte a technológia újításokat és érdekelték az új dolgok. Tuti, hogy kipróbálta volna az auto-tune-t.”

Mondjuk egy ilyen dalt nehéz is elképzelni auto-tune-nal! :

Forrás: Just Jared

Megosztom: