Egyéb

Lassú a Wi-Fi? Néhány ötlet, ami segíthet

Megosztom:

A lassú internetsebességet számos dolog okozhatja. 

A modem elavult lehet, vagy túl messze van a tévétől vagy a számítógéptől. Lehet valami egyszerű dolog is a megoldás; talán csak át kell helyezned a modemet, vagy hozzá kell adnod egy jelerősítőt.

Központosíts

A router helyzete otthonunkban nagyon sokat számít. Ha a lakás távoli sarkában helyezzük el, akkor valószínű, hogy nem jó jelet kapunk a ház másik végén.

Az ideális helye a lehető legközelebb van az otthon közepéhez, nyitott területen, távol a többi elektronikától, maximális láthatósággal. Minél több fal, ajtó és egyéb akadály van a közelében, annál nagyobb az esélye annak, hogy valami zavarja a jelét.

Jobb magasabban tartani. Általában lefelé terjesztik a jelet, így ha alacsonyan vagy a padlón pihen, akkor nem maximalizálja a lefedettséget.

Hőtérképező szoftver használata

Ha nem vagy biztos abban, hogy a közelben lévő hálózatok zavarják-e a tiédet, vagy hogy valóban milyen lefedettségre van szükséged, letölthetsz egy hőtérképező szoftvert, ami megmutatja mindazt, amit esetleg tudni szeretnél a vezeték nélküli hálózatról.

Ez a szoftver lehetővé teszi, hogy megnézd, hogyan néz ki otthonod vezeték nélküli hőtérképe, és pontosan láthatod, hogy az egyes szobák milyen lefedettséget kapnak. Ezekkel az információkkal ellátva ezután áthelyezheted a modemet, az antennákat vagy a hálózati adaptereket.

Használj kevésbé zsúfolt csatornát

Ha zsúfolt környéken vagy lakásban élsz, és sok azonos jelteret osztasz meg a szomszéddal, a megfelelő csatorna kiválasztása csökkentheti az interferenciát és kissé felgyorsíthatja a dolgokat.

A kezdők az 1., 6. és 11. csatornát használják a leggyakrabban a 2,4 GHz-es spektrumban. A csatornák kiválasztása modellenként változik.

Használhatsz az olyan alkalmazásokat, mint a Wifi Analyzer az Android-on vagy a WifiInfoView a Windows rendszeren, hogy elemezze a közeli vezeték nélküli jeleket, és megnézze, mely csatornákat használják a legjobban. A Mac beépítette ezt a funkciót. Egyszerűen kattints a menüsor Wi-Fi ikonjára, majd válaszd a Vezeték nélküli diagnosztika megnyitása lehetőséget.

Forrás: Cnet

Megosztom: