Szórakozás

Scarlett Johansson bepereli a Disney-t

Megosztom:

Csúnyán összekaptak a stúdióval.

Johansson perel a Fekete Özvegy miatt

Scarlett Johansson bepereli a Disney-t, mert egyszerre adta ki a Fekete Özvegy filmet a mozikba és a Disney+-ra. A színésznő szerint emiatt 50 millió dolláros kárt szenvedett. A per lényege, hogy még a mozis bevételből arányosan részesült, addig a streaming szolgáltatók egy megadott összeget szoktak fizetni az alkotóknak, így volt a Wonder Woman 1984-nél is.

Nem ő az egyetlen, akinek nem tetszik a hibrid módszer, állítólag Emma Stone is perre készül a Disney ellen a Szörnyella miatt.

Rosszul kezelte a Disney a helyzetet

A Disney szerint nincs értelme a pernek, mondván, hogy minden megfelelt a szerződésnek. Nyilatkozatukban hozzátették, hogy a film megjelenése a streaming platformon “jelentősen javította (Johansson) azon lehetőségét, hogy további kompenzációt szerezzen az eddig kapott 20 millió dolláron felül”.

A színésznő Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon benyújtott keresetében azt állítja, hogy a Disney a Disney+ felé akarta terelni a közönséget, “ahol a bevételeket megtarthatja magának, miközben egyidejűleg növeli a Disney+ előfizetői bázist”.

A film 80 millió dollárt hozott az amerikai és kanadai jegypénztárakban a bemutató hétvégéjén. Valamint 60 millió dollárt a Disney+-on keresztül.

A stúdió azzal is megvádolta Johansson-t, hogy szégyen, amiért figyelmen kívül hagyja a pandémia miatt kialakult körülményeket. Ezzel pedig érzéketlennek mutatták be a színésznőt. Valamint azt is nyilvánosságra hozták, hogy mennyit keres a filmmel, mintha kiugróan nagy összeg lenne, pedig az olyan férfi szupersztárok, mint például Robert Downey Jr., Ryan Reynolds, Duanne Johnson vagy Will Smith, rendszeresen 20-35 millió dollárt keresnek egy-egy filmmel.

A Disney ikonikus márka, amit évtizedekig gondosan kovácsoltak, általában az egészségesség, a családi értékek és a jófiúk oldalán állt. Ha úgy gondolják, hogy azáltal, hogy ilyen komolyan szembe mennek alapvető értékekkel, és manipulatívan kezelik Johansson javadalmazását, a nyilvánosság melléjük fog állni, nagyon rosszul ítélték meg a helyzetet. Itt a méltányosságról és a nemek közötti egyenlőségről beszélünk. És ezek alapvető értékek. 

Forrás: Forbes

Megosztom: