Szórakozás

Sztárok, akikről sokan nem is tudják, hogy magyar származásúak

Megosztom:

Hollywood tele van magyarokkal.

Van köztük olyan aki meglepetést okoz?

Magyarok mindenhol vannak a világon. Ez tény. Bárhova utazunk a világban, szinte mindenhol találni egy magyar találmányt, egy magyar éttermet, vagy csak magyar turistákat. A háború utáni kivándorlási hullám miatt pedig rengetegen a tengerentúlra vándoroltak. És ott megcsinálták azt amit itthon nem engedtek nekik. Befutottak. Rengeteg világsztár magyar származású, vagy a nagyszülők, szülők, vagy akár a dédszülők révén. Többségük nevében nincs semmi ami erre utalna, és valószínűleg a nyelvet sem beszélik, de az alábbi hírességek valóban rendelkeznek magyar gyökerekkel. A teljsesség igénye nélkül, hisz a lista igen hosszú. 🙂

Drew Barrymore

A színésznő édesanyja magyar, akit Ildikónak hívnak és bár nem volt túl gondoskodó anyja a lányának, felnőttkorukra rendeződött köztük a viszony.

Rachel Weisz

A gyönyörű színésznő zsidó származású és talán a nevében is érződik a magyarsága kicsit. Az édesapja Weisz György volt magyar és Angliába érkeztek menekültekként osztrák feleségével.

Adrien Brody

Az Oscar díjas színész anyai oldalon magyar származású édesanyja Sylvia, fotósként dolgozott és szintén elmenekült az országból.

Joaquin Phoenix

A színészről mi eddig nem tudtuk, hogy neki is vannak magyar gyökerei, de kiderült, hogy szintén anyai ágon ő is magyar származású, ugyanis édesanyja nagyszülei magyarok voltak.

Goldie Hawn

A színésznőről többen tudják, hogy magyar ősökkel rendelkezik, neki az édesanyja, Laura volt magyar. Így lánya, Kate Hudson is az, nagyanyai ágon.

Flea

A Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa, Michael “Flea” Blazary ugyan Ausztráliában született mégis magyar származású, mégpedig nagyapai ágon.

Gene Simmons

Szintén zenész. A Kiss festett arcú, botrányhős énekese édesanyja Kovács Flóra, később Florence Klein, zsidó kivándorlócsaládból származik.

Alanis Morissette

A kanadai énekesnő aki most a megszokott barna helyett szőkén nyomul, édesanyja szintén magyar, édesapja francia-kanadai.

Calvin Klein

A híres divatgururól sem közismert ,hogy rendelkezik magyar gyökerekkel, pedig így van. A fehérnemű és ruhamárka (ami befutatta Kate Mosst), atyjának apja magyar emigráns, édesanyja pedig osztrák származású.

Kép: Hungarytoday

Peter Falk

Alias Columbo hadnagy dédnagyapja az a magyar Falk Miksa aki itthon sikeres író volt.

Forrás: Welovebudapest

Megosztom: