Egyéb

Karácsony nyáron?

Megosztom:

Amerikában hódít egy új trend, a nyári karácsony.

A júliusban tartott ünnepet nem csupán a kereskedők találták ki, hogy növeljék a forgalmat, hanem az embereknek is igénye volt rá.

Mi az a júliusi karácsony?

A legenda szerint a júliusi karácsonyt először 1933-ban egy nyári táborban ünnepelték meg. Az amerikai Brevard-i Keystone Camp táborban úgy döntöttek, hogy két napot (július 24. és 25.) szentelnek az ünnepnek hamis hóval, fával, ajándékozással, és természetesen a Mikulással. A popkultúrát először 1940-ben érte el az őrület, amikor a karácsonyi filmek júliusban kerültek a mozikba. Az 1950-es évekre a kiskereskedők eltanulták a koncepciót, és most a karácsonyi júliusi értékesítés nagy bevétel nekik.

Akkor idén mégis miért volt akkora szenzáció?

Sokan kihasználták a leárazásokat és már most megvették a decemberi karácsonyi ajándékokat. De többségnek azért volt nagyon csábító, mert sok családban a koronavírus miatt elmaradt az igazi ünnep. Biztonságosabb volt télen, ha nem találkoztak, így sokan nem látták a rokonaikat, sok éves családi hagyományok maradtak el, ami megviselte az embereket, és nyáron pótolhatták.

Forrás: Real Simple

Megosztom: