forrás: pinterest
Egyéb

Mi az a színterápia és hogyan lehet hasznosítani?

Megosztom:

Testre és lélekre is hatással van.

Színterápia, ami körülvesz

A színterápia témaköréről órákig lehetne beszélni, de most a színek alap hangulatjívító hatására térünk ki.

Ugye hallottátok már ti is, hogy bizonyos színeknek speciális befolyásoló hatása van a kedvünkre, közérzetünkre? Nem véletlen használják a fényterápiát is, mint gyógyítási módszert. A piros fény pulzáló energiával tölt fel, míg a kék, nyugtat. Ha végignézünk a lakásban ahol élünk, mi a legdominánsabb szín? Esetleg egyenlő arányban vannak meg a különböző színek? A fekete és a fehér letisztultásot és eleganciát sugároz, a hangulatunkra pedig szintén nyugtató hatással van.

Már az őskorban is

A színek gyógyító hatását már az ősi Egyiptomban, Görögországban, Kínában és Indiában is használták. Az egyiptomi mitológia szerint egy Thoth nevű istennek köszönhetjük a színek erejét. Általában a természetben előforduló anyagokkal és színekkel operáltak, kövekkel, növényekkel, kristályokkal, földdel.

A mai világban persze már inkább a gyógyszerek vették át a gyógyítás szerepét, és nem a kövek, de a színterápia hatással lehet akár a figyelemzavaros (ADHD) betegségre is, epilepsziára, álmatlanságra, vagy akár a diszlexiára. Érdekes belegondolni, hogy a színek gyakorlatilag önmagukban nem is léteznek, mert a szín nem más, mint a különböző fénysugarak frekvenciája amit az agyunk vetít ki a szemünknek.

A színek gyógyító hatása eszünkbe juthat arról is, amikor kétségbeesve vágyunk ki a zöldbe, és a madárcsicsergésben akarunk ülni egy erdőben/mezőn, amikor is agyunk és szellemünk teljesen ellazul.

Forrás: Real Simple

Megosztom: