forrás: pinterest
Egyéb

A Google csökkenti a bérét a home officosoknak

Megosztom:

Nagy érvágás a vidékieknek.

A dolgozók nagyon nem örülnek ennek

A Google most egy kicsit furcsa üzletpolitikát választott?… Sanszos. Ugyanis azt találták ki, az USÁ-ban, hogy azon dolgozóiknak akik otthonról dolgoznak, távmunkában mintegy 25%-kal csökkentik a bérét. Ráadásul minél messzebb lakik valaki, annál rosszabbul jár.

Egyértelmű nem tetszést váltott ki a dolog a Google dolgozók közt és sokan így a bejárásra kényszerülnek, mert még így is jobban megéri nekik anyagilag. A cég egy olyan kalkulátort hozott létre, amivel ki lehet számítani, hogy az adott dolgozó amelyik környéken lakik, akkor aszerint mennyi fizetés illeti meg. Magyarul, hiába végez ugyanannyi munkát valaki, minél kisebb és olcsóbb településen lakik , annál kevesebb bért juttatnak neki. A Google azzal indokolja ezt az enyhén szólva megosztó döntését, hogy a kevésbé gazdag helyeken kevesebb fizetésből is meglehet élni, míg a nagyvárosokban az önköltségek is jóval nagyobbak…

Indokolatlan

Azok akik az irodához közel laknak vagy nagyvárosban, maradhatnak home office-ban az ő bérük, továbbra sem csökken. A döntés nagyon rossz helyzetbe fog hozni bizonyos családokat és azért is érthetetlen ez a jelenség, mert a Google egyértelműen kitudja fizetni a dolgozóik teljes bérét, ahogy eddig is.

Forrás: Reuters

Megosztom: