Élet

A pénzügyi válság mentális válságot okozhat

Megosztom:

Öngyilkos gondolatok az adósság mögött.

Komoly pénzügyi gondok és mentális problémák

Az adóssággal élő emberek nagyobb valószínűséggel szenvednek mentális egészségügyi problémáktól, és háromszor nagyobb valószínűséggel gondolnak öngyilkosságra, mint azok, akiknek nincsenek ilyen gondjaik. Bár az öngyilkosság mögött ritkán van egyetlen mozgatórugó, a pénzügyi nehézségek szerepet játszhatnak.

Az adósság- és mentálhigiénés problémák kettős megbélyegzése rendkívül megnehezítheti az emberek segítségkérését. A férfiakra különösen veszélyt jelent, ők nagyobb eséllyel lesznek öngyilkosok pénzügyi gondok miatt, mert sokszor úgy érzik, hogy rájuk hárul a család fenntartás a társadalmi elvárások miatt.

2017-ben az öngyilkosságot megkísérlő emberek közel negyedének volt adósság problémája, a járvány pedig súlyosbította a problémát. A középkorú férfiak szégyenlik leginkább, és erőtlennek érzik magukat, ha pénzügyi gondjaik vannak. Valamint úgy érzik, hogy egyedül kell megoldaniuk őket.

A lakásproblémák pedig tovább növelhetik a mentálhigiénés problémákat. Sokszor van összefüggés az öngyilkosság és a kilakoltatások között is.

Forrás: Metro

Megosztom: