forrás: pinterest
Élet

Új-Zélandon újra lezárták a teljes országot, egyetlen beteg miatt

Megosztom:

A Delta variánssal fertőződhetett meg.

Teljes zárlat, 1 beteg.

Új-Zéland azon kevés országok közé tartozott, amik szépen megúszták a Covid nagyon durva lefolyását és nagyon kevés fertőzöttet regisztráltak náluk. Emiatt teljesen feloldották a korlátozásokat is, és “kovidmentes” életet éltek a lakók.

Eddig. Ugyanis most újra találtak egy fertőzöttet a gyönyörű szigetországban, és ettől annyira megijedtek, hogy újra teljes zárlatot hirdettek ki. Az érintett valószínűleg a Delta variánssal fertőződött meg, és így akarják megakadályozni, hogy a vírus tovább terjedjen. Tidztában vannak vele, hogy drasztiks intézkedés ez így most a semmiből, de inkább ezt a politikát folytatják, minthogy apróbb lezárásokkal még több fertőzöttet generáljanak. Így az iskolák, irodák, boltok is bezárnak, és legalább 3 hónapig zárva is mardnak a döntés értelmében.

Új-Zéland valószínűleg azért is tartozott a vírust viszonylag megúszó helyek közé, mert fekvése miatt nagyon elszigetelt, és a turistákat is nagyon szigorúan ellenőrizték mielőtt beléptek, így nem tudni az új beteg honnan kapta a betegséget.

Forrás: Telex

Megosztom: