Szórakozás

Pac-Man sztori

Megosztom:

Így kezdődött az egyik legismertebb játék.

Az éhes pizza játéka

Az 1980-as eredeti megjelenése óta a Pac-Man minden idők egyik legnagyobb bevételt hozó videojáték-sorozatává vált, több millió példányban adták el, és számos folytatást és spinoffot hoztak létre hozzá.

Bár a sorozat többi kiadása soha nem tért túlzottan az eredeti koncepciótól, sokan közülük egyedi fordulatokat hajtottak végre a frissesség megőrzése érdekében. A legutóbbi kiadás, Pac-Man 99. Ez egy ingyenesen játszható játék, ami elérhető a Nintendo Switch-en, de csak azok számára, akik Nintendo Switch Online tagok.

Az eredeti Pac-Man különlegességének része a megközelíthető és nehezen letehető játékmenet. Az aranyos karakterek pedig széles közönséget vonzanak.

41 éves

A sorozat készítője, Toru Iwatani így nyilatkozott: „Akkoriban minden számítógépes játék erőszakos típusú volt – háborús játékok és űrtámadások. Nem voltak olyan játékok, amiket mindenki élvezhet.”

A Pac-Mant eredetileg egy pizza ihlette, amiből hiányzik egy szelet. Az egyszerűsége miatt egy olyan játék volt, ami szinte mindenkit be tudott vonzani korosztálytól függetlenül.

Szinte hihetetlen, de az eredeti után 41 évvel vagyunk már.

Forrás: Inverse

Megosztom: