Élet

Afgán gyerekek, akik elkeveredtek a szüleiktől

Megosztom:

Óriási a káosz.

Hátramaradt gyerekek a tömegben

Afganisztánra figyel most a fél világ. Az országból kivonultak az amerikaiak, és a tálibok máris átvették a hatalmat. A helyiek rettegnek, óriási a káosz, többen menekülni kényszerültek. Menekülés közben pedig családok szakadtak szét. Több gyerek is elveszett, elsodródott a tömegben a szüleitől.

Forrás: AFP

Szívszorító felvételeken látszik, hogy egy síró kisfiú és kislány ragadt a hatalmas tömegben, és kétségbeesetten próbálnak menekülni a tálibok elől. Míg szüleik átjuthattak az ideiglenes brit nagykövetségre, a gyerekeket az ITV hírei szerint hátrahagyták.

A kicsikről gondoskodó egyik férfi azt mondta, hogy Joe Biden amerikai elnököt hibáztatja azért, ami a nyugati erők kivonulása óta történt.

Több ezren menekülnek

A tálibok korábbi, 1996 és 2001 közötti afganisztáni uralma alatt a nőket eltiltották a munkától és az oktatástól, a bűnözőnek és árulónak minősített személyeket pedig megkövezték, kivégezték vagy halálra kínozták.

A tálibok ragaszkodtak ahhoz, hogy a nőknek jogaik lesznek az új kormány alatt, de az állításokat mély szkepticizmussal fogadták az emberek. Több ezren nekivágtak, hogy légi úton meneküljenek el Kabulból, a miniszterek pedig arra figyelmeztettek, hogy a főváros háborús zónává válhat.

Megosztom: