Színes

Meghalt a legmagasabb amerikai férfi

Megosztom:

Csak 38 éves volt.

Meghalt Igor Vovkovinskiy, az Egyesült Államok legmagasabb embere

Családja szerint augusztus 20-án halt meg szívbetegségben a rochester-i Mayo klinikán. Édesanyja, Svetlana Vovkovinska, a Mayo intenzív osztályának ápolója posztolt a haláláról Facebookon.

Az ukrán származású Vovkovinskiy 1989-ben érkezett gyermekként a Mayo Klinikára. Az agyalapi mirigyére nyomódó daganat miatt a növekedési hormonja kóros szintre emelkedett. Az USA legmagasabb emberévé nőtte ki magát 234,5 cm magas volt.

Bátyja, Oleh Ladan elmondta a minneapolisi Star Tribune-nek, hogy Vovkovinskiy híresség lett, amikor Ukrajnából érkezett, mérete és a nyolcvanas évek végén zajló hidegháború miatt. Ladan szerint azonban „inkább normális életet élt volna, mint ismertet”.

Igazi Obama rajongó

Vovkovinskiy megjelent a The Dr. Oz Show-ban, és Barack Obama elnök észrevette őt a színpad közelében, egy pólóban, amin ez állt: „A világ legnagyobb Obama-támogatója”. 

27 éves korában Vovkovinskiy New Yorkba utazott, és Oz műsorában a Guinness-rekordok bírája Amerika legmagasabb élő emberének nyilvánította.

2012-ben segítséget kért, mert nem tudta fedezni a speciálisan neki készített cipőket, amik nem okoztak volna neki óriási fájdalmat. Abban az időben azt mondta, hogy évek óta nem rendelkezett olyan párral, ami megfelelt volna a lábára. Több ezren adományoztak, gyorsan összejött szükséges összeg. A Reebok végül ingyen biztosította az egyedi cipőket.

Vovkovinskiy 1982. szeptember 8-án született Ukrajnában, csupán 38 éves volt.

Forrás: NBC News

Megosztom: